Ukas pristest: Sparkesykkel

Du trenger ikke være rik for å bli kul i sommer. Skaff deg sparkesykkel til rundt tusenlappen, og spark deg fra café til café.

Glem rulleskøyter eller off-road sykler. Nå er det sparkesykkel som gjelder når du skal komme deg fra A til B. Fordelen med disse syklene er at de er sammenleggbare, så du kan ta dem med deg på buss og tog uten å betale ekstra for det.

En annen fordel er at syklene uten elektrisk motor, er ganske rimelige. I hvert fall rimeligere enn vanlige sykler. Vi har hentet inn priser fra en sportsforretninger rundt omkring i hele landet. Prisene kan du lese i tabellen nedenfor.

Halvparten utsolgt

Sparkesykkelen har slått så godt an i sommer at en rekke forhandlere nå er utsolgt. Faktisk var halvparten av de rundt 15 butikkene vi ringte til tomme for sparkesykler. Og de mente det ville ta minst et par uker før de fikk inn nye, fordi det er så få importører av syklene her i landet.

- Det er bare tre til fire importører i markedet, og stor rift om de sparkesyklene som importeres, sier Asle Myrvold, innehaver av Intersport Sportshuset i Tromsø.

I disse butikkene kan du ennå sikre deg en sparkesykkel:

Dette koster sparkesyklene:
Butikk:Pris:Merke:Merknader:
Coshopper.com: 850 kr.California
classic
Pris i går.
Oslo Sportslager:1298 kr.Tre ulikeHar også dyrere
Sykkel service
Kristiansand:
1390 kr.Glider, 2K 
Sykkelbutikken
Bergen:
1398 kr. Taiwan prod.
G-Sport
Oslo:
1399 kr.GliderUtsolgt i flere
G-Sport butikker
Nordbys Cycle-
og maskinforr.
Kr.sand:
1595 kr.BallisticProd. i Taiwan
G-sport
Tromsø:
3000 kr.K2Kuleformet
styre
Vi har tatt utgangspunkt i sykler som kan legges sammen, og som ikke har elektrisk motor.


Aller billigst sykkel får du hos Coshopper.com på Internett. De selger varer etter samkjøpsprinsippet. Jo flere som ønsker en vare, jo lavere blir prisen. I går var prisen på California Classic sparkesykkel nede i 850 kroner. Og de hadde flere sykler igjen til denne prisen.

Tromsø er dyrest

De dyreste sparkesyklene fant vi Nordens Paris, Tromsø, der de kostet 3000 kroner. Det er 2150 kroner mer enn sykkelen hos Coshopper. Ifølge betjeningen ved G-sport i Tromsø hadde deres sykkel en spesialinnretning på styret.

De andre forhandlerne hadde priser som varierte fra 1298 til 1595 kroner, en prisforskjell på knappe 300 kroner.

Vi har ikke skilt mellom de ulike merkene, da forhandlerne fortalte at de fleste sparkesyklene var produsert på samme måte.

- De fleste sparkesyklene som omsettes i landet kommer fra den samme Taiwan-produsenten, og er identiske, selv om de omsettes under forskjellige merker. De selges under merket ”Hardrock” og mange flere, sier Lars Gustavsen, Sykkelbutikken, Bergen.