NÅR ÅPNER VINMONOPOLET I ROMJULA? Både i romjula og på nyttårsaften er vinmonopolene åpne. Foto: NTB Scanpix
NÅR ÅPNER VINMONOPOLET I ROMJULA? Både i romjula og på nyttårsaften er vinmonopolene åpne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Åpningstider for polet og ølsalget nyttår 2016

Se hva som er siste frist om du skal handle på polet til nyttårsaften

Her er Vinmonopolets åpningstider i romjula. Og for første gang blir det også åpne dører på nyttårsaften. 

Som kjent er årets romjul lite gunstig for de som ikke har feriedager igjen å benytte. Men det betyr samtidig åpne butikker - inkludert vinmonopol, om du skal handle drikkevarer til nyttårsaften.

I romjula er det åpent hver arbeidsdag til og med nyttårsaften.

- Det er vanlige åpningstider i romjulen, for noen mindre pol vil det være utvidete åpningstider som følge av at dette er hyttekommuner med mange tilreisende i romjulen. Detaljerte åpningstider for den enkelte butikk ligger på våre nettsider, sier pressesjef Jens Nordahl til Dinside.

Åpent pol på nyttårsaften

Mens samtlige pol holdt stengt på julaften, er 2016 det første året hvor Vinmonopolet blir å holde åpent på nyttårsaften. Det var i 2014 at det ble bestemt at Vinmonopolet skulle få selge alkohol på en rekke dager hvor de tidligere holdt stengt, nærmere bestemt påskeaften, pinseaften, valgdager samt nyttårsaften.

Men selv om lovendringen trådte i kraft allerede 1. januar 2015, holdt polene stengt på fjorårets nyttårsaften. Årsaken var at nyttårsaften ikke var forhandlet frem som arbeidsdag for polets ansatte. Nå er disse forhandlingene på plass.

Dermed blir det for første gang åpne pol på nyttårsaften i 2016, med vanlige lørdagsåpningstider - som normalt er til klokka 15:00 - med ett unntak:

ÅPENT FOR FØRSTE GANG: Etter lovendringen vil polene for første gang holde åpent på nyttårsaften. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vinmonopolet på Dokka holder stengt på grunn av kommunale bestemmelser. Nærmeste pol som holder åpent, er på Hov, skriver Vinmonopolet på sine nettsider.

Hva med åpningstider på Systembolaget før nyttår?

Som i Norge holder svenskene stengt på Systembolaget på både julaften, 1. og 2. juledag.

Torsdag 29. og fredag 30. desember er det vanlige åpningstider, det samme gjelder nyttårsaften - med normale lørdagsåpningstider, som altså innebærer at de stenger i to-tre-tida.

LES OGSÅ:

Dropp taxfree i Syden - kjøp heller alkohol på supermarkedet

Visste du at juleølen skal serveres ganske varm?