Nei, dette er på ingen måte verdens største burger! For den veier nemlig hele 95.5 kilo... (illustrasjonsfoto). Foto: BENELUXPÏX/MAXPPP
Nei, dette er på ingen måte verdens største burger! For den veier nemlig hele 95.5 kilo... (illustrasjonsfoto). Foto: BENELUXPÏX/MAXPPPVis mer

Så stor er verdens største burger

Verdens største hamburger veier nesten hundre kilo og inneholder 120 egg...

Hvis du tror at en Big Mac eller en Burger King XXL er noen av de største burgerne du kan få tak i, kan vi fastslå med en gang at du tar helt feil!

For slå denne: Verdens største hamburger, som den nettopp er blitt kåret til, er målt til å veie 95,5 kilo.

Les også: Sjekk hvem som har verdensrekord i pølsespising

Har du ønske om å lage noe liknende på egen hånd, trenger du «bare» dette: 81 kg kjøttdeig, 120 egg, 16 tomater, 120 osteskiver, to kilo salat, 21 kg brød og en halv kilo barbequesaus.

Se bilde av hamburgeren på denne siden på News.com.

I tillegg vil du nok ha behov for litt kjøkkenhjelp.

Les også: Er dette verdens verste måltid?

Har du råd?

Det måtte nemlig fire menn til for å få snudd burgeren, som ble lagd på kaféen Ambrosia On The Spot i Sydney.

USA, som tidligere holdt rekorden på en 84 kilo tung hamburger, må nå se seg slått av Australia.

Eier av den Sydney-baserte kafeen garanterer imidlertid at burgeren ikke vil være et fast tilbud på menyen deres.

Skal man kvalifisere til å få tittelen «Verdens største hamburger» i Guinness reokordbok, må man imidlertid ha retten på menyen i 12 måneder. Men eier Joe El-Ajouz tenker ingen har appetitt til å bestille noe så stort. Og ikke penger heller, for hamburgeren vil koste $1 000, eller rundt 6 600 kroner!

Les mer: Den beste og verste hurtigmaten

Et døgn å lage

Det tok 24 timer å lage hamburgeren, og hele tre måneder med planlegging. Joe El-Ajouz er svært stolt og fornøyd over resultatet.

- Jeg har alltid ønsket å slå en verdensrekord. Dette er gøy, og dessuten er det fin reklame for å få folk til å komme hit, innrømmer han ærlig, ifølge News.com.

Her er noen fæle fastfood fakta

Kona hans sier den tøffeste delen var å snu hamburgeren, som det tok 12 timer å steke.

Da hamburgeren endelig var ferdig, ble den pyntet til av de ansatte og stilt ut i kaféen. Like etter ble den delt opp i mange små biter, for alle som ville ha en bit…