Prøv en burger med rosmarin

Ved å plassere litt av urten på hamburgeren gjør du den sunnere.

I følge HealthDay reduserer rosmarin sammensetningen av et stof med navnet HCA på hamburgeren. HCA blir produsert i proteinrik muskelmat som har blitt grillet. Flere studier har forbundet HCA til ulike krefttyper.

Det er forskere ved Kansas State University som funnet ut dette.

- Rosemarin er en het antioksidant nå. Den er veldig populær, sier J. Scott Smith, matkjemiprofessor, i studien, i følge Health Day.

Smith har målt HCA-nivået i hamburgere etter at de ble tilsatt to antioksidantekstrakter fra rosemarin. Resultatet viste at ekstraktene reduserte to HCA-sammensetninger når burgeren ble stekt på sterk temperatur. Nivået av to andre HCA-sammensetninger ble imidlertid ikke redusert.

Flere studier vil gjennomføres for å redusere også de to andre sammensetningene. Det kan gjøres ved å tilpasse steketemperaturen.

- Vi vil fortsette denne linjen i forskningen og prøve å minske noen av kjemikaliene i noe av krydderet, fordi de er fulle av antioksidanter, sier Smith til HealthDay.