Ny kalkulator: Finn beste rente

Vi introduserer vår nye prisliste og kalkulator på boliglån. Her finner du svaret på hvilken bank som gir deg de beste betingelsene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Norges Bank har ikke hevet rentene de siste månedene. Men sentralbanksjefen har uttalt at den neste endringen like gjerne kan bli en renteoppgang som en rentenedgang.

Vi gjeldsslaver må vel bare vente og se? Eller kanskje ikke. Med DinSides prisliste og kalkulator over bankenes lånetilbud, er det mulig å finne den billigste banken. Går du fra en av de dyre og til den billigste, kan du spare 1000-vis av kroner hvert år.

TA MEG TIL BOLIGLÅNS-PRISLISTEN

Benytt også vår boliglånskalkulator. Her kan du taste inn det eksakte beløpet som du ønsker å låne, og få en oversikt over hvor mye du kan spare.

TA MEG TIL BOLIGLÅNS-KALKULATOREN


Hvorfor effektiv rente?

Vi benytter effektiv rente til å rangere de ulike lånealternativene. Den effektive renten sikrer at alle relevante gebyrer er inkludert, samtidig som renten er utregnet på årlig basis. Derfor: Ønsker du å sammenligne ulike tilbud, bør du alltid sørge for at du har fått oppgitt den effektive renten.

Best og verst

Beste lånetilbud akkurat nå får du i Sparebanken Hardanger. Har du et lån på 1 million kroner innen 60 prosent av boligens verdi, kan du få en effektiv rente på 7,9 prosent. Dette er 1,1 prosentpoeng bedre enn lånetilbudet til Øystre Slidre Sparebank, som tar 9,0 prosent i rente.
Med en million i lån sparer du årlig 5.226 kroner etter skatt på å velge Sparebanken Hardanger fremfor Øystre Slidre Sparebank.

I prislisten vil du se at Rindal Sparebank har bedre rentebetingelser enn Sparebanken Hardanger. Likevel kan vi ikke fremheve Rindal som beste alternativ, da de for tiden ikke har kapasitet til å behandle nye lånesøknader. Du kan godt søke om lån i Rindal Sparebank, men ventetiden antas å være to-tre måneder.

Utilgjengelig

Dessverre er ikke alle bankene tilgjengelige for deg. Noen krever blant annet at du bor i et bestemt geografisk område, eller at tanten din i det minste er født i området. På vår prisliste finner du derfor også ut hvilke banker som tilbyr deg tjenestene sine, uavhengig av hvor tanten din bor.

Et fåtall av bankene ønsker ikke å oppgi en konkret rente, men oppgir for eksempel at du kan få mellom 8,0 og 8,6 prosent i rente. Vi inkluderer ikke disse bankene i vår prisliste, fordi det ikke er mulig å rangere dem mot de andre bankene.

Tilbudene fra de bankene som er nevnt ovenfor er alle tilgjengelige for deg, uansett hvor du bor.

SkandiaBanken har i mange sammenhenger vært fremhevet som den beste og billigste banken. Men renten på boliglån er ikke noe å skryte av. Les mer om dette ved å KLIKKE HER.