Det jobbes på spreng for å få ting klart til åpningen.  Foto: Kristin Sørdal
Det jobbes på spreng for å få ting klart til åpningen. Foto: Kristin SørdalVis mer

Mathallen Vulkan åpner neste uke

Det jobbes på spreng for å få Mathallen klar til åpningen 2. oktober.

Stjernekokk Bent Stiansen omtalte Mathallen Vulkan som Oslos nye storstue i forbindelse med Forsmak-festivalen i Mathallen i mars i år.

Nå er den snart klar for åpning, og det jobbes på spreng for å få alle butikkene klare til 2. oktober.

Frode Rønne Malmo, markedssjef ved Vulkan. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


– Ja, vi åpner 2. oktober. Det er ikke helt sikkert at alle butikkene vil være klare til å åpne da, jeg kan vel helt sikkert si at restauranten i andre etasje ikke kommer til å være helt klar, for eksempel. Men alle prøver å komme i gang den 2., og så skal alle være oppe og gå den 12. til den offisielle åpningen. Frem til da får være en testperiode, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Vulkan, til DinSide.

Når DinSide besøker Mathallen tirsdag 25. september, er det fremdeles mye som gjenstår av arbeider - og kun en uke til åpning. Her kan du se noen bilder av hvordan det ser ut akkurat nå:

Vigdis Rosenkilde lager håndlaget sjokolade, som du skal få kjøpt i Mathallen. Vi kan skrive under på at det smaker utsøkt. Du kan også være med på sjokoladelagings-kurs med Vigdis. Foto: Kristin Sørdal
Her blir det fersk bakst fra Baker Nikolaisen. Foto: Kristin Sørdal
Her skal Via Italia selge produkter fra italienske småskalaprodusenter av italiensk mat. Foto: Kristin Sørdal
Mye jobb gjenstår, 25. september. Foto: Kristin Sørdal
Vulkanfi skal selge det meste av tilgjengelig sjømat, basert på sesong og tilgang. I midten av hallen på grunnplanet er Torget, hvor det vil være varierende utsalg og aktiviteter, basert på sesong. Foto: Kristin Sørdal
Elise Rønning i Kulinarisk Akademi er klar til å tilby ulike matlagingskurs også for private. Dette skal være lavterskel-kurs, og vil koste i størrelsesorden fra 1.150 til cirka 1.650 kroner, avhengig av kurs.Kulinarisk Akademi har et stort lokale i andre etasje, med flere kjøkken og kurslokaler. Foto: Kristin Sørdal
I kjelleren skal Jan Vardøen drive restauranten Smelteverket. Foto: Kristin Sørdal
Smelteverket får en av Oslos lengste barer, her er det 25 meter bardisk. Hele lokalet er cirka 50 meter langt. Bardisken behandles med båtolje; Her i dette lokalet rett ved Akerselva må man nemlig regne med at det blir oversvømmelse med vaninntrengning.- Det er ikke et spørsmål om hvis det skjer, det er et spørsmål om når, sier Frode Rønne Melboe. Foto: Kristin Sørdal
Det jobbes på spreng for å få ting klart til åpningen. Foto: Kristin Sørdal
Slik så det ut i lokalene til Smelteverket da DinSide besøkte Mathalen under Forsmak-festivalen tidligere i år. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Eiendomsutvikleren bak Vulkan-området har investert 140 millioner i Mathallen. De regner det som en investering i hele området, ikke som kun en investering i seg selv. Foto: Sebastian Berg Hestvedt


Les også: Klager på dyr og dårlig mat i norske butikker

Norsk og internasjonalt

I utgangspunktet ønsket utviklerne at Mathallen skulle bli et samlingspunkt og et utstillingsvindu for alt som finnes av norskprodusert mat. Det viste seg imidlertid å bli en stor utfordring, som endte med at kun fire av i alt 28 regioner som de startet samtaler med, er representert i Mathallen.

I stedet er det kommet inn endel internasjonale og utenlandske aktører, som Delikatysk (tysk mat), Via Italia (italiensk) og Barramon (baskisk tapas).

– Jeg håper at vi over tid vil klare å bytte ut noen av de internasjonale med flere norske. Men akkurat nå er de ikke plass til flere, vi får se over tid, sier Rønne Malmo.

Blant norske butikker og produkter finner du Annis Pølsemakeri (slakterforretning), Vulkanfisk (sjømat), Smak av Valdres (fra ulike leverandører, eksempelvis skal de selge rakfisk, ost, spekepølse, mm.), Stangeriet (kylling), Den blinde Ku (ost), Baker Nikolaisen, Solberg & Hansen (kaffe), Smak av innlandet (mat fra Oppland og omegn), Frøya sjømat (sjømatbutikk spesialisert på skalldyr) og I Kongens Hage (mat fra områdene rundt Oslofjorden).

Lakseglad? Ikke glem å sjekke hvilken Salma du kjøper

Åpner med 40 dagers åpningsfest

Etter de første ti dagene med innkjøring og gjøre seg varme er det klart for offisiell åpning 12. oktober. Men allerede fra 2. oktober er det full fres med aktiviteter i Mathallen, som altså har adresse Maridalsveien 17 - 0175 Oslo. Åpningsfesten varer helt til 18. november, og det er tettpakket program med ølfestival, ulike kurs som pizzabakekurs for barn, julekakebakekurs, pølsekurs, kaffebrygging og mye annet.

– Men mandager kan dere være hjemme, sier Mathias Steinbru, ansvarlig for programmet i åpningsmåneden.

Mandager er nemlig hvilkedagen i Mathallen. Ellers er det åpent hele uka - også søndager.

Dagligvarer: Dette er nytt i butikkene i høst