Mat til 35.000 kr. per kilo

Hvite trøfler koster cirka 35.000 kroner per kilo. Kanskje ikke rart prisbevisste dansker holder seg unna?

Dyr mat

Ifølge danske Børsen er de hvite trøflene - til 35.000 norske kroner per kilo - tilsynelatende for dyre for danskenes lommebok. Det samme er imidlertid ikke tilfellet med de noe billigere svarte trøfler.

Gourmet- og delikatesseforhandler, direktør Nils Brandt i Løgismose, melder at salget av hvite trøfler går tregt.

- Kanskje forbrukerne synes at det hvite trøflene er for dyre, sier han til Børsens Nyhetstjeneste (BNT).

Svart diamant

Til gjengjeld kan han glede seg over at det har vært godt salg i de svarte vintertrøflene med det latinske navnet tuber melanosporum.

Mat til 35.000 kr/kilo

Kunne du finne på å kjøpe så dyr mat? (Avsluttet)
Nei, aldri - dette er for dyrt, uansett hvor godt det er...(62%) 70
Ja, det kunne være spennende...(29%) 33
Ja, men bare de billigere svarte trøflene...(9%) 10
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Den svarte diamant får mange tenner til å løpe i vann, forteller Brandt til BNT.

Kanskje fordi den "bare" koster cirka 14.000 norske kroner per kilo?

Men hva er det så som kan få noen til å betale så mye for noe man finner i jorden?

- Det er en helt unik smak, en smak som man ikke kan skape med andre produkter enn trøfler, sier Brandt.

Vintertrøflene finner man som regel i jorden under eiketrær. At det faller regn i august og september er viktig for trøflenes velbefinnende - selv om sesongstart først er i november, og slutter i mars.

Skal du ha del i årets (dyre) trøffelhøst, må du altså skynde deg...

Kilde: Børsen.