Krishna-cuisne

Prisgunstig, sunn og god mat fra Krishnas cuisine.

Bønner og linser er billig og næringsrik mat.

Foto: Mike Bentley /iStock Foto: Mike Bentley /iStock Vis mer


Bente Trefall, innehaver av Krishnas Cuisine, er opptatt av at maten skal være næringsrik. At den smaker som et indisk fyrverkeri er også viktig.

Middag til fire

Bente Trefall foreslår Kitri, en klasisk indisk rett som er lett fordøyelig og også velegnet for barn.

Ingredienser
1 dl gule mung dahl-bønner
1 1/2 dl basmatiris
1 1/2 liter vann
1/2 liter forskjellige oppskråne grønnsaker

Krydderblanding:
2-4 ss ghee (smørolje) elelr vegetabilsk olje
1 ts kumminfrø
1 ts svarte eller brune sennepsfrø
1 ts gurkemeie
5 curryblader (kan erstattes med laurbladblad)
1 frisk grønn revet eller fint oppskåret chili
1 ts revet ingeførrro
2-3 friske tomater skåret i biter (eventuelt tomater fra boks
Koriander eller persille

Slik gjør du det:
Skyll ris og bønner. Kok dem med gurkemeie i vannet. Tilsett grønnsaker og kok videre i cirka 15 minutter på lav varme. Rør underveis. Hvis det blir for tørt heller du i litt ekstra vann. Når den er ferdigkokt skal den være som ne grøt.

Slik lager du krydderblandingen:
Varm ghee eller olje i en gryte og tilsett krydder i følgende rekkefølge: sennepsfrø, kumminfrø, ferks chili, ingefærrot, curryblader. Når sennepsfrpene har poppet, legger du i tomater og koker det hele i 4-5 minutter. Hell så krydderblandingen i gryteretten. Til slutt har du i salt og ferks koriander/persille.

Salatforslag:

  • Grønn salat, agurk, tomat, paprika, amis, oliven med olivenoljedressing.
  • Raita: 1 kopp (cirka 2,5 dl) oppkuttet agurk eller tomat, 5 dl naturell yoghurt, 374 ts salt, 1/8 ts svart pepper og 1 ts timian. Bland alle ingrediensene.
  • 40-kroners meny til en person

    Den single vegetarianer behøver ikke gå sulten eller misfornøyd med Krishnas Cuisine og Bente Trefalls brokkoligryte.

    Ingredienser:
    Ris, gjerne basmatiris
    2 brokkoli
    2-3 ss ghee (klarnet smør/smørolje eller vegetabilsk olje
    1 ts sort pepper
    1 ts hing (kan sløyfes)
    1 ts gurkemeie
    1 ts salt
    litt fløte eller rømme

    Slik gjør du det:
    Skjær brokkolien i passende stykker. Varm oljen litt og slå så inn krydder, og deretter brokkoli. Stek mens du rører. Tilsett cirka 3-4 spiseskjeer vann. Kok til vannet er fordampet. Tilsett fløte eller rømme og la den koke seg inn. Det tar cirka 4-5 minutter. Salt og pepper til slutt.

    Krishnas Cuisine, Kirkeveien 59 b, tlf. 22606250)

    Guttas tunfiskpasta
    Tilbake til innledningen