Jeanette Roede: Slank og billig

Sunt, rimelig og godt! fra Jeanette Roede.

Purreløksuppe med kylling

4 porsjoner

Dette trenger du:
1 purreløk
2 poteter
1-2 terninger kyllingbuljong
10 dl vann
½ ts grovmalt pepper

2 kyllingfileter
1 ss rapsolje
1 ts tørket basilikum
salt og pepper

ca 4 ss brødkrutonger

Slik gjør du:
1. Skrell poteter og del dem opp i mindre biter og skjær ett snitt langs purreløken og skyll godt.
2. Kok opp vann med buljong og tilsett grønnsakene, la det koke i ca.10 minutter til potetene er møre.
3. Skjær kyllingfiletene i strimler og strø over basilikum, salt og pepper.
4. Stek kyllingstrimlene i olje på middels sterk varme
5. Hell kraften fra grønnsakene over i et litermål/bolle og kjør grønnsakene med en stavmikser.
6. Hell kraften over i kasserollen med de moste grønnsakene, og spe suppen til den er passe tykk. Smak til med pepper og eventuelt litt salt

Server suppen med strimlet svinekjøtt og krutonger.

Tips:

  • Gjør det enda billigere. Lag brødkrutonger av daggammelt brød. Skjær det i terninger og stek det på middels sterk varme med litt olje, eventuelt finhakket hvitløk og salt og pepper. Skru opp varmen litt på slutten og rist de til de er sprø og gylne på fargen.
  • Bruk friske krydderurter hvis du allerede har det stående på kjøkkenbenken.
  • Du kan godt bytte ut basilikum med andre typer krydder
  • Tilbake til innledningen