Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Ikke sett middagsrestene her!

Sjekk hvorfor du ikke bør slenge lapskausen i kjøleskapet.

Kjører du gryta med middagsrester rett inn i kjøleskapet straks du er ferdig med å spise?

Bli slank med restemat

Det er ikke særlig lurt. Du bør vente minst én time før du plasserer varm mat på et kaldt sted.

Bakteriefest

Ujevn avkjøling, altså at varm mat plutselig utsettes for lav temperatur, kan være en kilde til matforgiftning.

Sommerens verste bakteriebomber

Årsaken er at maten ytterst i kasserollen raskt blir kald, mens maten i midten nærmest kapsles inn temperaturmessig.

Den holder seg varm lenge, og blir dermed et festlokale for formerende bakterier.

Neste lapskausrunde kan dermed gjøre deg syk.

Nå er det høysesong for diaré

Slik unngår du matforgiftning:

Den beste måten å unngå denne type matforgiftning på, er ifølge helsenettstedet Prevention å la middagen få kjølne på kjøkkenbenken i cirka én time før du setter gryta i kjøleskapet.

Matforgiftning kan gi alvorlige senskader

Eventuelt kan du fordele maten i mindre bokser. Da trenger den kortere tid på å bli kald, og risikoen for at det dannes en varm og bakterievennlig kjerne midt i maten er lavere.