Hjemmelaget fiskegrateng

(4 personer)

Dette trenger du:

600 g lettsaltet torskefilet
1 ts allehånde
4 gulrøtter
150 g makaroni
1 dl strøkavring

Hvit saus

2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Kok makaroni som anvist på pakken.
Finhakk løk og gulrøtter. Ha en liter vann i en kasserolle og kok opp.
Tilsett grønnsaker og fisk, og strø på allehånde. Kok opp, trekk kasserollen til side og la alt trekke i ca. fem minutter. Sil av kokevannet og plukk fisken i grove biter.
Rør melet ut i melk og kok opp under omrøring. La sausen koke i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper.
Bland fisk og grønnsaker inn i sausen, og hell over i en ildfast form. Dryss litt strøkavring på toppen. Stek gratengen midt i ovnen på 220 C i ca. 20 minutter.

Kilde: Vektklubben.no