Hjemmelagde kjøttboller med potetmos

(4 personer)

Kjøttboller

600 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss strøkavring
4 ss persille, finhakket
1/2 ss olje

Tomatsaus

1 boks Hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 båt hvitløk
1 1/2 dl buljong tillaget
1 ss persille, finhakket

Potetmos

600 g poteter
2 dl TineMelk Ekstra lett
1 ts flytende margarin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat

Slik gjør du:

Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre.

Bland sammen svinekjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.

Ha hermetiske tomater, tomatpuré, buljong, presset hvitløk og finhakket persille i en kjele. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke mens du steker kjøttbollene.
Form svinekjøttdeigen til små boller. Varm olje eller flytende margarin i en panne. Brun kjøttbollene raskt i stekepannen, og la dem trekke ferdig i tomatsausen.

Mos potetene og rør inn varm melk og margarin. Rør godt.
Smak til med salt, pepper og muskat.

Server kjøttboller i tomatsaus med potetmos og frisk salat til.

Kilde: Vektklubben.no