<b>NYHETER:</b> Her er noen av nyhetene som rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Mye er rettet mot uteliv, grill og kos. Foto: PRODUSENTENE/DINSIDE
NYHETER: Her er noen av nyhetene som rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Mye er rettet mot uteliv, grill og kos. Foto: PRODUSENTENE/DINSIDEVis mer

Her er nyhetene i butikkhyllene

Matvarenyhetene rulles ut i butikkhyllene i disse dager. Det er mye som er tiltenkt grill og kos - men gjerne i litt sunnere varianter.

Det er tid for nye matvarer i dagligvarebutikkene. Her kan du se noe av det nye du nå kan smake på. Varene vil rulles ut i butikkene gradvis, og du vil kunne finne dem i butikkene i løpet av denne uka eller neste.

Ifølge en egen standard for dagligvarebransjen lanseres nye dagligvarer tre ganger om året: I februar, i mai og i september.

Les også: Syv av ti matnyheter flopper

Mange grillnyheter

- Lanseringsbølgen i mai er som oftest veldig preget av sesongprodukter til sommer og grill, og i år står den amerikanske barbequetrenden sterkt, sier merkevaredirektør i Mills, Lars Marius Lauten til Dinside.

Mills kom i vinter med to nye Delikat tilbehørssalater, som begge fikk gode skussmål i Dinsides smakstest. Delikat byggrynssalat fikk full pott og 6 på terningen fra Dinsides testpanel. Nå kommer de med en Delikat salsa, samt en potetsalat med bearnaise.

- Vi ser at salsa får mer og mer innpass på middagstallerkenen og til grillmaten, og er ikke lenger forbeholdt fredagens tacomiddag, sier Lausen.

Kine Søyland hos NorgesGruppen forteller at de kommer med 30 nye produkter nå i mai, og nesten halvparten av disse er nye grillprodukter.

Det er spareribs, burgere og grillspyd - og tilbehør til grillmaten som saus og coleslaw. De utvider også tilbudet innenfor sin nye meieriserie Eldorado Meieri, som ble lansert i september i fjor.

Spennende her er også Findus sin grillsatsning med produkter man kan ta rett fra fryseren og legge på grillen, nærmere bestemt ørret, grønnsaker og poteter.

Se flere eksempler på årets grillnyheter.

Her kan du se noen av nyhetene som kommer i butikkhyllene denne uken og neste:

SNOP: Endel snop fra Haugen-Gruppen: Pingvin Chokofant er ny smak med sjokolade og lakris, BonBon Kloakslam er relansering som skal være etterspurt, Red Stripe Jamaican Lager er lagerøl brygget på Jamaica, og Craisins er tørkede tranebær du kan bruke som litt sunnere snacks. Den kommer smakssatt med blåbærjuice som her, som original, eller med smak av granateple. Foto: HAUGEN-GRUPPEN
GRILL: Halvparten av nyhetene fra NorgesGruppen nå i mai, er grillprodukter, og her er noen. I tillegg kommer de med frosne fullkornsrundstykker og fullkornsrundstykker. Foto: NORGESGRUPPEN
MEIERINYTT: To nyheter fra NorgesGruppens egen meieriserie: Kvarg med sitron og med fersken. Kvarg er en ferskost, og det samme som Kesam - men kesam er et merkenavn. Her kan du lese om bruk og forskjeller på meieriprodukter som dette. Foto: NORGESGRUPPEN
NØTTER ER TRENDY: Nordmenn spiser mer nøtter enn før, ifølge Orkla. Nå kommer en serie med ovnsristede nøtter, som skal være sunnere fordi de ikke er laget med tilsatt fett. Foto: ORKLA
GRILLTILBEHØR: Delikat kommer med to nyheter: Salsa som er medium sterk og som kan brukes til dip, taco eller til torsk eller pølsetopping - og potetsalat med bearnaise, hvor du altså får poteter og saus i en boks. Foto: MILLS
PASTA I POSE: Det er etterhvert mange produkter du skal koke i pose, og nå også pasta. Det skal gjøre det lettere for deg å beregne riktig mengde pasta. Foto: SOPPS
SØTT OG SALT: Laban med partyhatter og klassikeren Hobby med colasmak. Chips-nyhetene fra Kims kommer ikke i butikk før om en måned. Foto: ORKLA
RETT FRA FRYS TIL GRILL: En ny serie med fryste grillprodukter fra Findus. Velg mellom ørret, rotgrønnsaker, poteter og grillgrønnsaker. Foto: FINDUS
SUNNERE: Tine kommer med 16 nyheter, blant annet disse. Biola har fått mye kritikk for sukkerinnholdet, nå kommer den uten tilsatt sukker og fett. Iste- og iskaffe-nyheter, yoghurtnyheter og diverse produkter med sesongsmaker. Foto: TINE
FERDIGMIDDAG: «Sunt & Godt» torskefilet er et tilskudd til «Sunt & Godt»-serien fra Fjordland. Torskefilet i en bacalaoinspirert tomatsaus med blant annet squash og bønner, skivede poteter og gulrøtter. Foto: FJORDLAND
MOO: Laktosefri sjokolademelk med mindre sukker og Skyr i ny smak. Foto: KAVLI
KJEKS: Freia lanserer cookieglede, med sprø utside og myk kjerne på innsiden. Gjende Eventyrkjeks er formet som små figurer, og inneholder 51 prosent fullkorn. Foto: MONDELEZ/ORKLA
PIZZA-NYTT: Big One kommer med to nye smaker i varianten med litt tynnere bunn. Og som seg hør og bør, kommer Grandiosa i ny prakt: Nå helt uten kjøtt som svar på trenden om mindre kjøttspising. Denne er med fire oster: Jarlsberg, norsk Mozzarella, Norvegia Fyldig og Edamer. Foto: ORKLA
TILBEHØR: Tre nye tilbehørssalater fra Denja, og kaldrørte sauser du kan røre ut i rømme eller liknende. Kan brukes til tilbehør til grillmat, eller kjøtt og fisk sånn ellers også. Foto: ORKLA
GRYTER: To nye indiske Kit: Tikka Masala og Korma. Foto: ORKLA
SØTT: To kaker til mai-festen? Almondy mandelkake med Freia Firkløver fra frysedisken, og Toro Brownies i langpannestørrelse. Foto: ORKLA/FREIA


Les også: Test av årets småis

Vil ha sunne alternativer

Vareslippet i mai er, som nevnt, mye preget av grillvarer og uteliv. Men den sunne trenden som vi har sett mye av de siste årene, følges opp også nå. Selv innenfor «kose-nyhetene» ser vi at vi ønsker sunnere alternativer.

- Vi ser at forbrukerne fremdeles er opptatt av sunnhet og helse og ønsker produkter med lite fett og mindre tilsatt sukker, hevder Veronika Skagestad i Tine.

Tine kommer med flere produkter med mindre sukker og lavere fettinnhold, som Biola Zero og yoghurter med færre kalorier.

Les også: Kommentar: Lanseres det matnyheter kun for å øke prisene?

Sunnere snacks?

Marthe H. Bogerud Schomacker, senior Kommunikasjonsrådgiver hos Orkla confectionery & snacks, sier til Dinside at hverdagsnøtter har blitt trendy, og at nordmenn spiser mer nøtter enn før.

- Nordmenn har fått med seg kostholdsekspertenes anbefaling om å spise nøtter, og vi ser at flere og flere får øynene opp for å spise nøtter som mellommåltid eller energipåfyll i hverdagen, i tillegg til at mange også bruker nøtter som snacks, sier Schomacker.

De kommer med flere varianter ovnsristede nøtter, som ifølge Schomacker skal være veldig populært i USA og Storbritannia.

For deg som er glad i snacks, men som ikke vil ty til nøtter, kommer Kims med tre nye smaksvarianter på chips. Disse er imidlertid ikke klare for hyllene før om en måned.

Av nyheter på sjokoladefronten, kan vi nevne at klassikeren Hobby kommer med colasmak. Den har tidligere også vært på markedet med bringerbærsmak og tuttifruttismak.

Les også hvordan det gikk da vi testet vinterens snacksnyheter