Du bør ikke dytte for mye mat inn i kjøleskapet. Foto: Colourbox
Du bør ikke dytte for mye mat inn i kjøleskapet. Foto: ColourboxVis mer

Her er den største kjøleskapstabben

Er du skyldig?

Vi gjør mange feil i det daglige både når det gjelder mathygiene og matlagring.

Hvor rent er kjøkkenet ditt? Ta testen her

Én tabbe ser imidlertid ut til å være stadig aktuell for de fleste av oss, ifølge Paul Dawson, som er prisbelønt og profilert professor i ernæring og matvitenskap ved Clemson universitet i USA.

Plaget med bananfluer? Slik blir du kvitt dem

Stabler for tett

Vi stabler maten for tett i kjøleskapet. For at matvarene skal bli tilstrekkelig avkjølt må det være rom for luft mellom produktene, sier Dawson.

Denne maten kan bli til gift

En annen feil vi gjør er å oppbevare restemat i for høye beholdere.

Disse mattabbene bør du unngå

Laget av middagsrester i gryta bør ifølge Dawson ikke være høyere enn 7,5 centimeter. Da avkjøles maten sakte og ujevnt, hvilket gir økt bakterievekst.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Her kan du sjekke om kunnskapen din om mathygiene holder mål: