Hvilket kjøtt må alltid gjennomstekes? Og hva er den riktige måten å tilberede mat på? Ta mathygienetesten her. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Hvilket kjøtt må alltid gjennomstekes? Og hva er den riktige måten å tilberede mat på? Ta mathygienetesten her. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer

Forgifter du gjestene dine?

Florerer kjøkkenet ditt av bakterier, kan det hyggelige middagsselskapet få en tragisk slutt.

Skjærer du rå grønnsaker og rått kjøtt på samme fjøl? Er du ikke så nøye på hvor lenge maten ligger i fryseren? Da lever du farlig på kjøkkenet.

Ta testen vår nedenfor og finn ut om du er en farlig vert.

Dårlig mathygiene gir rom for bakterievekst og kan lett føre til magetrøbbel og matforgiftning. Hvis kjøkkenkluten ikke vaskes ofte nok eller temperaturen i kjøleskapet ditt ikke er riktig, kan dette være nok til å gjøre deg syk.

Les også: Her florerer bakteriene

Hvis du lett får magetrøbbel, men vet ikke om det kan ha noe med mathygienen din å gjøre, ta testen vår her:

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Kilder: Matportalen.no, matprat.no