Den ekleste maten i Norge

Hva er den ekleste maten du får kjøpt i norske dagligvarebutikker? Stem på din antifavoritt! Alle fotografier i saken: Per Ervland.

«- Posesupper smaker generelt oppkast!»


Hva er det ekleste du vet?

En middag bestående av fiskeboller til forrett, lungemos med ertestuing og sjampinjong på boks til hovedrett og en brødskive med Banos-pålegg til dessert?

21 dårlige kandidater

For noen er disse matvarene sikkert helt greie.

Hva ser du? Sunn eller god mat, eller ekkel mat som fremkaller brekningsfornemmelser? Foto: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer


Men andre tåler ikke synet av dem, og slett ikke om de står på middagsbordet. Vi erkjenner selvsagt at det er et luksusfenomen å tillate seg å kalle mat for ekkel. Men like fullt er det altså en rekke ting mange av oss aldri ville finne på å bruke penger på.

DinSide Økonomi har foretatt en rundspørring for å få innblikk i hvilke norske matvarer folk flest liker minst. Og det var ingen vanskelig sak å få tips til mulige ekle matvarer. Ut fra disse tipsene har vi valgt ut totalt 21 kandidater, hvorav én vil bli tildelt den antiglamorøse tittelen Norges ekleste matvare.

Bemerk at vi ikke ønsker å "henge ut" spesifikke merkevarenavn. Denne kåringen går altså utelukkende på matvaretypen, og ikke på om merket er eksempelvis First Price, Eldorado, Gilde eller Prior.

Les også: Enorm prisforskjell i matbutikkene

De nominerte

I tilfeldig (og alfabetisk) rekkefølge, her er de nominerte kandidatene: (Stem på din anti-favoritt nedenfor).

Ekkel mat

Hvilke matvarer synes du er eklest? (Det er lov å stemme på flere) (Avsluttet)
Lungemos(14%) 2086
Blodpølse(12%) 1841
Gammalost(10%) 1567
Banos-pålegg(7%) 983
Svolværpostei(6%) 863
Rekecabaret(6%) 829
Svart pølse(5%) 736
Makrell i tomat(5%) 720
Grandiosa-pizza(5%) 720
Vørterøl(4%) 629
Sjampinjong på boks(4%) 609
Sunda-pålegg(4%) 552
Sodd(3%) 433
Fløte(fiske)pudding(3%) 394
Picnicskinke(2%) 371
Ertestuing(2%) 361
Fiskeboller(2%) 343
Salatkylling(2%) 335
Aprikos på boks(2%) 242
Mais på boks(1%) 171
Ferdigsuppe på pose(1%) 171
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Vis mer


Aprikos på boks:
Her snakker vi skikkelig mormor-dessert (eller, kanskje heller oldemor-dessert). Aprikos på boks med krem på toppen. Minner oss dessverre om gule vannmaneter. Heller ikke lekkert når de oppfører seg svært levende, og gjerne havner på gulvet når du stikker skjeen i dem...

Vis mer

Banos smørepålegg:
Bananpålegg på boks. Søtt og klissete, mener mange.

Vis mer

Blodpølse:
Blod i mat? Ikke så veldig lekkert, kanskje?

Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer
Vis mer

Sjampinjong på boks:
Tenk deg ustekt sjampinjong på boks i salaten din. Vææ...


Ertestuing:
Heller ikke en favoritt, skal vi tro innsenderen av dette tipset.


Fiskeboller:
Likner hundemat på boks, og altså ikke noe som mennesker bør spise.


Fløtepudding:
Fløtepudding, vil nok mange utlendinger tenke. Nam nam, og med karamellsaus på toppen... Nei, dette er fiske-fløtepudding, smaker som fiskevann og ser ut som viskelær.


Gammalost:
Smaker, og spesielt, lukter, svært vondt. Ser heller ikke bra ut. Ikke en favoritt i kjøleskapet!


Grandiosa:
Noen elsker, andre hater. Papp med syntetisk skinke, er vårt bud på denne übernorske pizzavarianten.


Haugpølse:
Pølse av sau, hest og andre rare dyr, nei takk. Ikke minst fargen virker hemmende på at vi putter denne i handlekurven vår (til daglig).


Posesuppe:
Posesuppe smaker generelt oppkast, mener innsenderen av dette tipset. Uansett om det så er fiskesuppe, tomatsuppe eller kjøttsuppe...


Lungemos:
Navnet i seg selv sier nok. Svært lite innbydende. Og ja, innholdet, lunge og hjerter, det frister heller ikke.


Mais på boks:
Smakløs, dvask og sukret, er innsenderens dom.


Makrell i tomat:
Lukter ikke bra, og umulig å vaske av hendene. Med andre ord: Ikke noen favoritt på matpakken.


Picnicskinke:
Skal vi ha skinke, vil vi gjerne ha fersk skinke. Og ikke en som holder til den 13. mai 2012, takk.


Rekecabaret:
Gelé hører til i barnebursdag, og kan kanskje være morsom om den er rød, gul eller grønn. Men gelé med reker, laks, egg og boksgrønnsaker, vil vi helst ikke ha på vårt lunsjbord.


Salatkylling:
Salatkylling. Det sier seg selv, denne skal du putte direkte i salaten. Men hvem liker fett, elastisk kyllingskinn, sener og andre uhumskheter i salaten sin? Det virker ikke som om at det er mye ren kylling i dette produktet, for å si det slik.


Sodd:
Ekkel suppe med dårlig kjøtt og grønnsaker fra boks


Sunda-smørepålegg:
Søtt og klissete. Trenger vi å si mer?


Svolværpostei:
Fiskeinnmat på boks, nei takk.


Vørterøl:
Sist, men ikke minst, må vi også ha med litt drikke. Vørterøl skal visst heller ikke være noen favorittdrink i baren...






Alle fotografier i saken: Per Ervland.