De fem vanligste grilltabbene

.... og råd fra Craig Whitson om hvordan du best kan unngå dem.


  1. De fleste mislykkede grillseanser skyldes for lav eller for høy temperatur på grillen.
  2. Dårlig planlegging kan ødelegge grillingen. Planlegg innkjøpene og matlagingen. Dette er spesielt viktig når man skal grille til en litt større gjeng. Ha alle ingrediensene klar og lett tilgjengelige.
  3. Du kan ikke stole på "grill biffen i 10 minutter". Grilltiden kan aldri bli helt nøyaktig. Været, spesielt temperatur og vind, kan ha en del å si. Størrelsen på kjøttstykkene, hvor mange ting du har på grillen, og om maten er romtemperert når grillingen begynner, påvirker også grilltiden. Følg med!
  4. En grillgaffel bør holdes vekk fra maten fordi den lager hull. Men, den er kjekt å ha når man skal flytte på grillkullene. Bruk grillklype og grillspade for å flytte på eller snu maten.
  5. "Godt stekt" er veldig mye stekt, men ikke særlig godt. Tykke kjøttstykker krever lavere varme og lengre tid enn de tynne. Tynne biffer eller koteletter skal stekes i kort tid på sterk varme på begge sider. Medium minus er tingen!
Kilde: www.matprat.no