Dagsmeny 1

Dagsmenyen gir i snitt 1500 kcal og kan være til hjelp dersom du vil gå langsomt ned i vekt. Blir du fysen mellom måltidene kan du spise et eple eller noen gulerøtter.Kilde: Sosial- og helsedirektoratet

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Frokost:

  • To knekkebrød, ett med halvfet brunost og ett med halvfet gulost og agurk,

    Prøv å klar deg uten smør, velg eventuelt lettutgaven hvis savnet blir for stort. Andre typer pålegg kan f.eks. være kalkun, kokt skinke, eller tomat.

  • 1/2 beger med lettyoghurt
  • 1 glass appelsinjuice

Lunsj

  • 2 skiver med grovt brød, bruk gjerne halvfet brunost eller mager leverpostei med agurk
  • 1 glass skummet melk

Mellommåltid

  • 1 knekkebrød med halvfet gulost & agurk
  • 1 glass appelsinjuice

Middag

  • Kjøttbrød i brun saus, med grønnsaker og poteter
  • Salat
Slik lager du kjøttbrød:
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 dl strøkarving
  • 2 dl vann
  • 1/4 ts pepper
  • litt revet muskat
  • 200 gram dypfryst grønnsaksblanding
  • Bland strøkavringen i vannet - la svelle i 15 minutter. Elt kjøttdeigen sammen med saltet, og bland brødrøren inn i kjøttdeigen litt om gangen. Rør godt.

    Ta mer vann hvis røren er for fast, og bland de tinte grønnsakene i.

    Fyll røren i en ildfast form, glatt til overflaten og stek puddingen midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter.

Vi vil presentere flere menyer etterhvert.