Bedre helse med økologisk mat

Forsøk viser at det øker innholdet av antioksidanter i blodet, og forskerne kaller det en milepæl.

Økologisk mat har en positiv effekt på immunforsvaret. Dessuten økes nivået av antioksidanten E-vitamin i blodet, som beskytter cellene mot skade og forebygger hjerte- karsykdommer.

Det viser oppsiktsvekkende forskning på rotter gjort ved Danmarks Jordbrugsforskning.

Forskerne har delt rottene inn i tre gruppe, som enten fikk grønnsaker som enten var økologiske, lett sprøytede eller dyrket på vanlig måte med bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler.

Rottene på økologisk mat fikk en rekke helsefordeler. Immunforsvaret ble styrket og innholdet av E-vitamin i blodet var tre ganger høyere enn hos de som spiste grønnsaker dyrket på vanlig måte.

I tillegg var rottene slankere og roligere enn de som spiste sprøytet mat.

Les rapporten fra Danmarks Jordbrugsforskning her.

Mozon.no, 18.02.2005