Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.comVis mer

4000 porsjoner!

Så mye spiser du av mat du ikke liker i løpet av livet.

1 av 3 tvinger seg selv til å spise mat de ikke liker ukentlig, ifølge en britisk undersøkelse.

Hvorfor? Fordi det er sunt.

Det melder avisen The Telegraph.

Les også: Slik blir usunt sunt

For helsas skyld

Studien viser at millioner motvillig svelger ned lever, fet fisk, spinat og linser – til tross for at de misliker smaken.

En tredel spiser faktisk mat de hater minst én gang i uka, i håp om å forbedre helsa.
Resultatene viser at vi vil få i oss hele 4000 porsjoner med mat vi ikke liker før vi dør.

Les også: Maten som holder deg frisk

Spinat er verst

Øverst på britenes liste over hatet, men sunn mat finner vi spinat, feit fisk og grovbrød. Deretter kommer brokkoli, rosenkål, linser, müsli, lever, sopp og løk.

- Vi er alle klare over at enkelte matvarer er bedre for oss enn andre, men det er forbausende hvor mye folk presser i seg av mat de misliker – spesielt når de ikke trenger det, sier kostholdsekspert Priya Tew til avisen.

- Vanligvis finnes alternative kilder til næringsstoffene du trenger. Når det gjelder jern, kan du for eksempel spise biff eller tørkede aprikoser istedenfor spinat. Hvis du ikke liker feit fisk, kan du spise linfrø eller valnøtter, foreslår Tew.

Les også: Vi liker det grovt

Kamufler hatmaten

Kostholdseksperten har flere gode råd på lager.

- Du kan også snike inn mat du egentlig ikke liker i favorittrettene dine. For eksempel vil spagetti bolognese være ypperlig kamuflasje for gulrøtter og selleristang.

Undersøkelsen avslører også hvilke typer sunn mat britene for enhver pris unngår. Over halvparten av de 1000 deltakerne sa at de aldri ville prøve sushi, mens 30 prosent aldri rørte avokadoer.

Les også: Slik klarer du fem om dagen