Stor Suzuki med V8

Suzuki har allerede vist to konsepter forut for den kommende mellomklassebilen. Produksjonsklar versjon nærmer seg.

Suzuki er i verdensmålestokk en svært beskjeden aktør som bilprodusent. Merkets renommé er mye større når det kommer til båtmotorer og motorsykler.

Halvert

Det norske markedet er et unntak; her har det lille japanske merket fått godt fotfeste takket være suksessrike modeller med firehjulsdrift og svært effektiv markedsføring.

Småbilen Swift er utvilsomt et attraktivt produkt i sitt segment og selger bra, men i folke-SUV-klassen merker fjorårssuksessen Grand Vitara i stadig større grad konkurrentenes oppgraderinger, den aldrende kompaktkombien Liana har mistet en god del salg de siste to-tre årene og de små firehjulstrekkerne Ignis og Jimny fører en svært så diskret karrière.

Stor Suzuki med V8

  1. Store bilder!


Til tross for at merkets nykommer, mini-SUVen SX4, ble registrert i nesten 1.000 eksemplarer i fjor har Suzuki alt i alt halvert sin markedsandel her til lands fra 2006 til 2007.

Passat-konkurrent

Men i kulissene foregår det nyskapende og spennende produktutvikling, og det har vært kjent en tid at Suzuki forbereder seg på å entre det svært viktige mellomklassesegmentet som i dag domineres av biler som VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis m.fl.

Kizashi 1 og 2 - diesel og V6

Publikum fikk en første forsmak på det i Frankfurt i fjor, der konseptbilen Kizashi ble vist (rød bil). Den viste frem en rekke spennende design-ideer, selv om produksjonsbilen nok ikke vil komme som shooting-break men snarere som klassisk sedan/kombi/stasjonsvogn. I Tokyo ble så neste konsept, Kizashi II, vist frem - det er den hvite bilen på bildene.

V8 nærmere produksjon


I følge nettstedet Motor Authority, som henviser til AutoTelegraaf, skal Suzuki nå planlegge en tredje Kizashi-versjon. Den skal ligne mer på produksjonsbilen, og skal vises i New York. De tidligere konseptene ble vist med en effektiv firesylindret dieselmotor og med en bensinmatet V6-motor, men de nevnte kilder hevder at det nå er en V8-variant som er på trappene og at det er den amerikanerne vil få se. Hyundai har allerede vist at det er mulig for en "folkelig" bilprodusent å lykkes med en V8-drevet familiebil. Det sies at den tredje Kizashi vil være prototypen på den endelige versjonen, som ventes å ville komme i salg sent neste år.

Det kan bety at Suzukis store nyhet vil bli lansert på det norske markedet i 2010, noe vi vil komme tilbake til med tid og stunder. Priser er det naturlig nok for tidlig å spekulere i, men ublu vil de nok ikke bli.

  • Se store bilder av Kizashi I og II her!
  • Her finner du mer Suzuki-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer