De første bildene fra Tokyo Motorshow

Det er ikke snaut når japanerne slår på stortromma. Det er glitter og det er konsepter – så mange at den ene nesten slår den andre i hjel.

DinSide Motor har ikke tidligere dekket Tokyo Motorshow, som i år arrangeres for 35. gang. I år kan vi imidlertid bringe bilder fra det enorme messeområdet i Tokyo, som består av fem utstillingshaller med et samlet grunnplan på over 42.000 kvadratmeter.

37 merker

Hele 272 utstillere fra 13 land deltar på årets messe, som omfatter alt fra dekk og spiralfjærer til hjelmer og bremseskiver. Som vanlig er også motorsykkel-folket sterkt representert i Tokyo. Det er likevel de 37 personbilprodusentene fra tre verdensdeler som legger beslag på størsteparten av messeområdet, til sammen 28.000 kvadratmeter.

Her får du de første godbitene. Klikk på bildene for å se store utgaver.

Japansk bilindustri sitt svar på Audi TT? Daihatsu Copen har ståltak ala Mercedes SLK – og er bare 3,4 meter lang. Kjøregleden skal ivaretaes av en 659 kubikks turbomotor. En av utstillingens søteste.

Honda Unibox er utstillingens kanskje merkeligste fremtoning. Med store åpne glassflater og utskiftbare moduler er det Honda sin visjon på hvordan fremtidens flerbruksbil kan se ut.

Kanskje utstillingens mest spennende bil, i allefall sett med norske øyne. Bilen har navnet Mazda 6 er neste generasjon 626. Vi kommer tilbake med en grundigere omtale i løpet av neste uke.

Nok en sprø konseptbil, denne gangen fra Nissan. Nails heter den, og dens misjon er å vise frem hvordan Nissan tenker seg fremtidens Pick-Up – selvsagt har den det siste innen avansert kommunikasjon.

Honda er godt representert i Tokyo. Mest hårete er utvilsomt Honda NSX-r – en lett og ekstremt sportslig utgave av NSX hvor karbonfiber står i sentrum.

Utstillingens versting er Subaru Forester Sti neppe, men den er nok blant de. Lavprofildekk, og en turbomotor med 250 hester gjør den nok til gatas skrekk.

Rugged Sports Coupe. Det er hva RSC i Toyota RSC betyr, og designet er Toyota sin ide om hvordan fremtidens sportsbil kan se ut. Firehjulsdrift er selvsagt i denne bilen, likså garantien om at du vil vekke oppmerksomhet.

Astra Coupe OPC X-Treme

Daihatsu FF Ultra Space

Daihatsu U4B

Daihatsu Ultra Space

Honda Bulldog

Hyundai TB

Isuzu Begin Funkybox

Isuzu ZEN

Jaguar R-Coupe

Mazda Roadster MPS

Mazda RX-8

Mitsubishi CZ2

Mitsubishi SUP

Nissan Fair Lady Z

Nissan mm

Nissan Nails

Peugeot 307 SW

Smart crossblade

Saab 9X

Toyota FXS

Toyota pod

Volvo Safety Consept Car