<strong>IKKE VIS ALT:</strong> Vil du bare la andre se <em>noen</em> av bildene dine, finnes det apper som gjør jobben. Foto: ALL OVER PRESS
IKKE VIS ALT: Vil du bare la andre se noen av bildene dine, finnes det apper som gjør jobben. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Vise frem bare noen av bildene?

Slik unngår du å gi tilgang til alle bildene på telefonen.

Du har kanskje vært der – akkurat hjemme fra ferie der du gjerne vil vise frem noen av bildene du tok mens du var borte. Du drar frem det første bildet og gir fra deg telefonen slik at vedkommende kan bla seg igjennom blinkskuddene.

Samtidig ber du en stille bønn om at de ikke sveiper for langt og ser bildene du tok fredagen før du reiste. Eller det du tok to uker før.

Kjent problemstilling? Her er et par apper du bør ta en titt på.

Les også: Magisk bildedeling fra Nokia

Focus for Android

EFFEKTIV: Med Focus kan du gjøre det slik at trykk på hjem-knappen låser telefonen og får telefonen til å spille en lyd. Vis mer


Når du har installert denne appen, bør du først gå inn i appens innstillinger og sette den opp slik du vil. Blant annet kan du huke av et kryss som gjør at telefonen låses om man trykker på hjem-knappen (fungerer også på programbytteknappen). Om du vil kan du også få telefonen til å spille en lyd dersom man prøver på den slags.

Du kan også angi en PIN-kode som må tastes inn om man trykker på tilbake-knappen. Dermed blir det umulig å snoke på andre ting på telefonen din enn bildene du har valgt å dele (forutsatt at vedkommende ikke kan opplåsingskoden på telefonen din, selvsagt).

Når du vil dele bilder, merker du dem enkelt og greit i galleriappen på telefonen, trykker på delingsmenyen og velger Focus. Deretter er det bare å gi fra seg telefonen.

Appen er gratis å laste ned, men for seks kroner får du pro-utgaven – uten annonser og med støtte for også å dele videoer.

Focus for Android (Google Play, gratis)
Focus for Android – paid (Google Play, kr 6,-)

Overswipe for iOS

For iPhone: Overswipe lar deg velge enkelte bilder som andre får lov til å se. Vis mer


Det skal nevnes at tredjepartsutviklere ikke står like fritt til å lage fiksfakerier som dette på iOS, men kombinert med en innebygd funksjon kan du oppnå omtrent det samme som Android-appen nevnt over.

Med appen Overswipe (App Store, gratis) kan du i gratisversjonen velge inntil fem bilder fra kamerarullen du kan dele med andre på samme vis. Fullversjonen (kjøp i appen for syv kroner) lar deg velge så mange bilder du vil og i tillegg legge på en PIN-kode slik at man ikke uten videre kan hoppe tilbake til bildegalleriet i appen.

Skjønt – man kan jo bare trykke på hjem-knappen og gå inn i kamerarullen manuelt. Det får ikke appen forhindret.

Det gjør imidlertid en funksjon vi tidligere har omtalt på Dinside. Modusen kalles «begrenset tilgang» og gjør at du kan deaktivere hjem-knappen, med mindre man trykker på den tre ganger og angir en forhåndsdefinert PIN-kode. Det samme trikset kan være kjekt om du bruker en iPad/iPhone som musikkspiller på fest, for eksempel, slik at du ikke lar innholdet være fritt tilgjengelig for alle.

LES MER: Slik deaktiverer du hjem-knappen på iPhone og iPad.

Dermed kan du velge bilder i Overswipe for deretter å trippeltrykke på hjem-knappen for å låse telefonen til den appen.

Vi har ikke lykkes å finne en tilsvarende Windows Phone-app, men har du noen gode forslag, må du gjerne bruke kommentarfeltet under.