<b>KJØPE NY TELEFON?</b> Da er det lurt å slette innholdet på den gamle slik at personlig informasjon ikke havner på avveie. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
KJØPE NY TELEFON? Da er det lurt å slette innholdet på den gamle slik at personlig informasjon ikke havner på avveie. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅSVis mer

Slett mobiltelefonen før du selger den

Slik sørger du for å fjerne alt av private data.

Skal du selge mobilen din eller låne den bort til en bekjent?

Eller kanskje har du glemt passordet, eller opplever at mobilen har blitt tregere?

Nettsiden Hardreset hjelper deg med å slette alt, slik at du kan starte med blanke ark.

Kvitt deg med alt

Ikke alle vet hvordan man sletter alt innhold på mobiltelefonen. På de fleste telefoner finnes disse funksjonene dypt ned i innstillinger-menyen.

På telefonen er man gjerne logget inn på Facebook, man har lagret bilder, tekstmeldinger, epost og kanskje ett og annet passord i i nettleseren. Ingen ønsker at andre skal ha full tilgang til dette, og derfor bør alt slettes om telefonen skal brukes av noen andre.

Nesten 7000 modeller

Hardreset har nesten 7000 modeller i sin database, der du for alle modellene får en forklaring på hvordan du sletter innholdet. Du søker etter din modell (eller velger den fra lista), og så får du forklart trinn for trinn med bilder og tekst hvordan man går frem.

HER SØKER DU: Nettsiden er veldig enkel i bruk. Følg veildingene til punkt og prikke, og vips så er mobilen som ny. Foto: TROND BIE Vis mer


Har du en Android-mobil, altså med operativsystem fra Google, er ikke fremgangsmåten like enkel som på en iPhone, du må nemlig ta en helt spesiell omstart av enheten.

Når dette er gjort, sendes du til en spesial-meny hvor du skal velge «wipe data/factory reset.»

Galaxy-serien

Så har har du en Galaxy S3, S4 eller nye S5, må du ta en litt kronglete omstart av enheten, for så å slette alt innholdet fra en meny man ikke finner når man bruker mobilen på vanlig måte.

Husk: Alt forsvinner fra mobilen når du bruker disse veiledningene.

Mobilen vil være som når den var ny, og alt må derfor settes opp på nytt.

URL-en igjen: http://www.hardreset.info/