<strong>NY FUNKSJON:</strong> Nå kan du lagre snappene dine i nettskyen hos Snapchat og bruke dem på nytt senere. Foto: SNAPCHAT
NY FUNKSJON: Nå kan du lagre snappene dine i nettskyen hos Snapchat og bruke dem på nytt senere. Foto: SNAPCHATVis mer

Ny Snapchat-funksjon: Minner

Lar deg ta vare på snappene slik at du kan se på dem senere.

Snapchat er stadig populært og har nå seilt opp som det nest mest brukte sosiale nettverket i Norge, etter Facebook.

Det fundamentale med tjenesten er at man kan sende bilder til andre, som kun kan sees på i noen sekunder, før det forsvinner. Har du ikke brukt Snapchat før, kan du sjekke ut vår nybegynnerguide til Snapchat.

Bilder du tar selv, har du imidlertid hatt mulighet til å lagre på telefonen din, slik at de beste blinkskuddene ikke forsvinner for deg også.

Nå introduserer Snapchat en ny funksjon, Minner, der du i stedet for å lagre bildene på telefonen kan lage dem i nettskyen hos Snapchat. En åpenbar fordel med det er selvsagt at bildene ikke blir borte om telefonen din blir stjålet.

Under ser du hvordan den nye funksjonen fungerer:

Søkemulighet og PIN-beskyttelse

IKKE FOR ALLE: Har du Snapchat-bilder du vil ta vare på, men ikke vise frem til andre, kan du legge dem til i en privat del av arkivet. Foto: SNAPCHAT Vis mer


Som du ser av videoen fungerer dette altså ved at det kommer opp et nytt ikon etter at du har tatt bildet, som lar deg lagre bildet du har tatt i Minner-galleriet. Dette galleriet kan du se på ved å sveipe oppover fra kameraskjermen.

Ifølge Snapchat indekseres også selve innholdet i bildene dine, slik at du senere kan søke frem «dog», «Hawaii» eller hva det måtte være og da få opp bildene som matcher det du søker etter.

Er det bilder i Minner-galleriet du vil ikke vil at andre skal se, kan du legge det til i «for mine øyne»-galleriet, som er beskyttet med en PIN-kode.

Kan gjenbrukes

Minner

Kommer du til å bruke den nye Minner-funksjonen fra Snapchat? (Avsluttet)
Nei, tror ikke det.(54%)
Ja, dette har jeg ventet på!(37%)
Jeg bruker ikke Snapchat.(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ifølge blogginnlegget fra Snapchat kan du gjenbruke bildene fra Memories-albumet, slik at de kan sendes til venner på nytt, eller postes som en del av «min story». Er det mer enn en dag siden bildet ble tatt, får det en hvit ramme rundt seg for å indikere at dette er et bilde fra arkivet.

Merk altså at dette er en funksjon som kun gjelder dine egne bilder – Snapchat har fortsatt ingen funksjon for å lagre bilder du har mottatt fra andre.

Når får du funksjonen?

Snapchat vil gradvis rulle ut Minner i løpet av de neste månedene. Den siste versjonen av appen har funksjonen innebygd, men den blir ikke aktivert før du har fått en melding fra «Team Snapchat» om at den nå er blitt aktivert for deg.

LES OGSÅ:
Slik låser du opp alle trofeene på Snapchat
Slik bytter du ansikt i Snapchat
Slik sikkerhetskopierer du alle bildene dine på nettet