Nokia annonserer N97

Er den kraftigste mobiltelefonen hittil, i følge selskapet.

Nokia selv omtaler N97 om en mobil datamaskin, "utstyrt for å endre vår internetthverdag".

- Datamaskinen har utviklet seg fra desktop til laptop, og nå har vi den i lomma. Nokia N97 er den kraftigste mobile datamaskinen hittil, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia

Internett i fokus

Som vi forstår av ordlyden dreier det seg om en meget kraftig og avansert mobiltelefon, og ikke uventet står internettfunksjoner i høysetet. Samtidig annonserer Nokia oppgraderte, gratis posisjoneringstjenester via Internett, nye vennetjenester, samt utvidede epost- og lynmeldingsløsninger, og alt skal gå hånd i hanske med den nye telefonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På innsiden har telefonen lagringsminne på 32 GB, og har også en microSD-spalte. De største microSD-kortene har en kapasitet på 16 GB i skrivende stund. I følge Nokia har telefonen utmerkede musikkegenskaper og full støtte for Nokia Music Store, og batteriet skal holde til kontinuerlig musikkavspilling i 1 1/2 dag.

Ekte bredskjerm

N97 har en 3,5 tommers berøringsskjerm med bredde:høydeforhold på 16:9 , og har også et utskyvbart, fullt tastatur. 5 megapiksels kamera med Carl Zeiss-optikk er også på plass, og det skal også være mulig å ta opp video i ekte 16:9 bredformat.

Flere tekniske detaljer finner du her.


Men hvis du nå skulle få lyst på N97 til jul må vi dessverre skuffe deg, telefonen er ventet her hjemme en gang i løpet av første halvår N97, skriver Nokia i en pressemeldingen.

Prislappen vil ligge på rundt 550 euro, eller 4900 kroner, uten abonnementsbinding.

Her er våre tester av noen av de mest nærliggende konkurrentene:
Blackberry Bold
Sony Ericsson Xperia X1
Apple iPhone 3G