HTC-president Peter Chou presenterte selskapets nye One-telefon i Barcelona søndag kveld. Vi var til stede.
HTC-president Peter Chou presenterte selskapets nye One-telefon i Barcelona søndag kveld. Vi var til stede.Vis mer

HTC One annonsert

Tre nye modeller fra HTC, og denne gangen er det kameraet som står i sentrum.

(Barcelona/DinSide) Kvelden før årets Mobile World Congress-messe går av stabelen, har HTC vist frem sine nyvinninger. Konseptet er HTC One – foreløpig tre nye telefoner (One X, One S og One V) der det taiwanske selskapet har sterkt fokus på kameraet, men også på lyd og konstruksjon.

Som du kanskje gjettet er det One X som blir den nye toppmodellen. I denne sitter en firekjerners Nvidia Tegra 3-prosessor som snurrer på 1,5GHz, og toppet med en 4,7 tommers skjerm med HD-oppløsning ser det ut til å kunne være en meget aktuell kandidat for de som er på utkikk etter et nytt Android-beist. Alle telefonene kjører også siste versjon av Android; Ice Cream Sandwich.

HTC-president Peter Chou presenterte den nye telefonen og brukte lang tid på å skryte av kameraet, som selskapet påstår er det beste på markedet. Ikke bare ser det ut til å være et kjapt kamera (0,2s autofokus), men optikken er også lyssterk med største blenderåpning på f/2,0, som da slipper inn 44% mer lys enn mer vanlige f/2,4.


Film og bilder samtidig

I tillegg kommer telefonen med Sense 4.0 der kameraapplikasjonen har fått en oppussing. Nå finnes det knapper både for videoinnspilling og stillbilder, og så vidt vi vet blir One X den første telefonen som kan filme i HD og i tillegg lar deg ta bilder uten å måtte stoppe opptaket. Med Sense 4.0 har HTC også utvidet samarbeidet med Dropbox, slik at alle kjøpere av HTC One får 25GB lagringsplass hos Dropbox i to år uten ekstra kostnad.

Beats-konseptet videreføres også i de nye One-telefonene. HTC kjøpte seg opp i Beats by Dr Dre i fjor og har lansert flere telefoner med teknologien allerede, der en spesiell lydprosessor jobber for å forbedre lyden. Det skal sies at vi ikke har vært veldig begeistret for denne nyvinningen, men noterer oss uansett at den nå ser ut til å være forbedret, der også andre musikkapplikasjoner kan brukes og ikke bare den innebygde musikkspilleren.

HTC-telefoner med Beats:
HTC Sensation XE
HTC Sensation XL

Ellers er One X bygget i polykarbonat og og metall – vi skal garantert ta en titt på den i løpet av messedagene.


One S og One V

Som nevnt er det tre One-telefoner som ble annonsert i dag. One S blir en dobbeltkjerneprosessor (1,5GHz) som er enda litt tynnere enn One X med 7,9mm i midjemål. Skjermen er 4,3 tommer stor, men da ikke med 720p-oppløsning. Konstruksjonsmessig har HTC valgt keramisk metall på baksiden som blant annet brukes i satelitter, og som skal være svært robust, men allikevel ha lav vekt.

One V blir minstemann og har et utseende ganske likt HTC Legend. Også denne telefonen har Beats-teknologien.


Sense 4.0 har også fått forbedret støtte for HTCs mediastasjon MediaLink. Dette er en liten boks du kan koblet til en hvilken som helst HDTV og gjør det mulig å vise mobilbildet direkte på TV-en ved å flikke det opp med tre fingre.

Samtidig lanseres også HTC Car Stereo Clip som skal gjøre det lettvint å spille musikk direkte på stereoanlegget i bilen.

Telefonene kommer i salg i april, men prisene er foreløpig ukjente.

Flere ferske saker fra MWC 2012.