<strong>VENSTRE ELLER HØYRE?</strong> Flic lar deg slette eller ta vare på bilder ved å sveipe fingeren til én av sidene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
VENSTRE ELLER HØYRE? Flic lar deg slette eller ta vare på bilder ved å sveipe fingeren til én av sidene. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Flic ryddder opp kamerarullen

Sveip til venstre for å slette, og til høyre for å beholde.

Mange iPhone-brukere, spesielt de med 16GB-utgavene av telefonen, fikk seg en overraskelse nylig.

Oppgraderingen til iOS 8 tok nemlig svært stor plass, og mange måtte derfor rydde unna apper de ikke brukte så mye, eller kvitte seg med bilder og video for å få oppgradert.

Les også: Dette må du vite om iOS 8

Spesielt bilder og video tar opp mye plass på folks telefoner. Et bilde tar typisk et par megabyte, og videoer et par megabyte i sekundet. Har du noen tusen oppføringer i kamerarullen, betyr det med andre ord at bilder og video tar opp mye plass på telefonen.

PS! Du kan sjekke innstillinger, generelt og bruk for å se hvor stor plass bilder og video tar opp på telefonen.

TAR OPP PLASS: Her er lista med appene som tar mest plass på telefonen. Vis mer


Rydding tar tid

Å rydde opp i et stort bildebiblioteket tar sin tid, og på iOS kan du slette ett og ett bilde, men det fordrer da at du sveiper mellom bildene, finner ett du vil slette og trykker slett-knapp, etterfulgt av en bekreftelse.

En annen mulighet er å markere flere bilder i slengen når du ser miniatyrbilder, men da er det ikke alltid like lett å ta stilling til hvorvidt bildet er verdt å ta vare på eller ikke.

Les mer: Slik rydder du opp på iPhone

«Tinder»-opprydning

LIKER IKKE? Sveip til venstre for å slette. Vis mer


Flic (App Store, kr 9) tar sikte på å gjøre bildeopprydningen lett som en lek. På samme måte som dating-appen Tinder, ser du på bilder og sveiper enten til høyre eller venstre avhengig av om du liker bildet eller ikke.

Et sveip til venstre flagger bildet for sletting, mens et sveip til høyre tar vare på det. Så fort du har tatt et valg, dukker neste bilde opp.

Når du så er ferdig med økta, trykker du på søppelkasse-ikonet for å bekrefte slettingen av bildene. Merk deg at du også kan angre deg om du sveipet feil vei.