<b>NETTHJEMSØKT AV EKSEN?</b> Nå vil Facebook gjøre det lettere å «glemme» han eller henne. Foto: CRESTOCK / FACEBOOK
NETTHJEMSØKT AV EKSEN? Nå vil Facebook gjøre det lettere å «glemme» han eller henne. Foto: CRESTOCK / FACEBOOKVis mer

Facebook vil gjøre det enklere å glemme eksen

Nytt verktøy lar deg skjule innhold fra personen du går ut av et forhold med.

Ikke nok med at du plutselig har gått fra å være kjæreste, kone eller mann til å være eks, nå skal også hele verden få vite om det også, eller hele Facebook, noe som av og til kan føles som det samme.

Ja, og så er det ikke bare det at folk kan se at du plutselig er singel, men så blir du kanskje nett-hjemsøkt av den nye eksen, som du kanskje ikke tåler trynet på eller som har fått seg ny kjæreste.

Nå har Facebook laget et nytt verktøy som skal «forbedre opplevelsen når et forhold tar slutt», som de selv skriver i en pressemelding.

LES OGSÅ: Skjul bruddet på Facebook

Brudd-veiviser

SKJUL INNHOLD: Med denne nye veiviseren kan du begrense hva eksen din ser av ditt innhold - og omvendt. Foto: FACEBOOK Vis mer


Ifølge The Verge består verktøyet av tre komponenter, ett som begrenser hvor mye du ser av eksen din på Facebook, ett som begrenser hvor mye eksen din ser av deg og ett som begrenser hva andre kan se av tidligere innhold hvor dere begge er tagget.

Disse tingene kan man i stor grad allerede gjøre, men som The Verge skriver, er det ikke alle som er klar over det, særlig fordi Facebook stadig vekk endrer sine personvern-innstillinger, noe som kan gjøre det vanskelige å finne.

Når du endrer statusen din fra å være i et forhold til singel, vil du få opp en veiviser som tar deg gjennom de ulike endringene du kan gjøre i hvordan du og andre ser innhold fra deg og din ekskjæreste, uten at du må blokkere eller slette personen som Facebook-venn.

USA først ut

Hvorvidt Facebooks nye tiltak alene vil få deg til å glemme eksen, er vi kanskje litt skeptiske til, men ute av syne, ute av sinn, og så videre.

Som vanlig er det amerikanere som får teste ut det nye slå-opp-verktøyet, i første omgang kun på mobil. Facebook sier de vil utvide til flere brukere basert på tilbakemeldingene de får.

LES OGSÅ: Hvorfor skal jeg la mine Facebook-venner overvåke meg?