Utvikler helse-øl

Studenter vil bekjempe kreft på sin egen måte.

Studenter ved Rice University i Houston, USA, prøver å utvikle en øl-sort som kan bekjempe kreft og hjertesykdommer. Det melder computerworld.com.

En av forskerne, Taylor Stevenson, forklarer at ølen vil inneholde resveratrol. Det er et kjemikalie som finnes i rødvin, og som er kjent for sin helsegevinst.

- Tanken bak er at effekten av resveratrol blir større i øl enn den i dag er i vin, sier Stevenson og forklarer;

- I vin varierer mengden resveratrol fra flaske til flaske, ettersom det avhenger av vekstvilkårene for druer og andre variabler. Vi har tro på at vi kan utvikle en øl med en høyere konsentrasjon av det kreftbekjempende kjemikaliet.

Forskningsgruppen har blant annet vært i kontakt med det lokale ølbryggeriet Saint Arnold Brewing Co, for å få god gjær til utvikling av produktet.

- Generelt sett vil ikke tilsetning av resveratrol påvirke smaken på ølet, siden kjemikaliet er uten både lukt og smak, sier Stevenson.

Etter planen skal det såkalte BioBeer-ølet være ferdig utviklet innen fem år.