Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/LUNION DE REIMS
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/LUNION DE REIMSVis mer

Snart kommer den sunne hvitvinen

Forskere har funnet en måte å lage hvitvin på som gjør den like sunn som rød.

Drikker du rød i stedet for hvit vin for å lette litt på samvittigheten? I framtida spiller det kanskje ingen rolle hvilken farge du plukker med deg fra polhyllene.

Israelske forskere har nemlig funnet ut hvordan de kan bevare polyfenolene i hvitvinsdruer, ifølge nettstedet News-Medical.Net. Polyfenoler er en type antioksidanter som blant annet finnes i drueskall, og som skal kunne redusere risikoen for kreft og senke kolesterolet.

Når man lager rødvin, lar man skallet være på når druene står til gjæring. Under produksjonen av hvitvin, fjernes imidlertid skallet.

Les også: Vin for hjertets skyld

Er i produksjon

Med den nye metoden får skallet gjære i rundt 18 timer sammen med en liten mengde ren alkohol. Teknikken skal visstnok gi vin som ser ut og smaker som hvitvin, men som har det samme antioksidantnivået som rødvin.

Den israelske produsenten Binyamina har allerede begynt å bruke formelen til å produsere den nye vinen. Etter planen skal den komme i salg i USA på slutten av året, men vi vet dessverre ikke om det vil bli mulig å kjøpe den i Norge.

Les også: Ti myter om alkohol

Mer om alkohol og antioksidanter