Hos Rørleggersentralen AS prioriterer de en god frokost - også i nedgangstider. Foto: Rørleggersentralen
Hos Rørleggersentralen AS prioriterer de en god frokost - også i nedgangstider. Foto: RørleggersentralenVis mer

Spiser frokost på jobben

Her blåser de i finanskrisen.

Bedriften Rørleggersentralen AS har et eget motto i finanskrisen, nemlig at det koster å ikke ta vare på sine ansatte. Derfor spiser de ansatte nå frokost sammen hver morgen - på bedriftens regning.

- Vi har en avtale med en lokal kjøpmann og spiser en standard norsk frokost med brød og pålegg, kornblandinger eller havregrøt. Også kaffe selvsagt! sier Karl Sigurd Berge, salg- og markedssjef ved Rørleggersentralen i Oslo.

Tiltaket har vist seg å ha en positiv effekt på de ansatte, i tillegg til at man er sikret at ingen starter arbeidsdagen på tom mage.

Morgenmøter med mat

Frokosten som serveres de ansatte, er tilknyttet morgenmøter der de ansatte snakker sammen både om faglige utfordringer og om annet løst og fast.

- Vi er opptatt av å skape en tydelig og positiv bedriftskultur preget av fleksibilitet, kundefokus og yrkesstolthet. Målet er å bli litt bedre hver eneste dag, sier Berge.

Frokostmøtene har blitt en strålende anledning til å gjennomgå dagens oppgaver slik at alle vet hvilke oppdrag de skal ut på. Det blir også tid til å koordinere og justere ut fra tilbakemeldinger, forteller Berge.

Foto: Melk.no Vis mer


- Også sikrer vi oss at alle mann starter dagen med en sunn norsk frokost med brød eller kornblanding. Slik vet vi at de har energi til å holde ut til lunsj og ikke stikker på ”bensern” etter en pølse eller hamburger allerede klokka ti, sier Berge.

Les også: Tips til en våken hverdag

Egg og bacon

DinSide har tatt en telefon til rørlegger Lars Moland, som jobber i Rørleggersentralen. Han skryter ordningen opp i skyene.

- Ja, dette er et dødsbra tiltak! Det å få i seg mat på morgenen er viktig, og det gjorde jeg aldri før vi begynte med disse frokostene.

Moland synes det er hyggelig at bedriften er villig til å påkoste de ansatte mat hver morgen. De ansatte må skatte av denne goden, men har samtidig fått en påskjønnelse på lønnen slik at de ikke skal merke noe til dette i praksis.

- Vi spiser frokost hver eneste dag, og på fredagene vanker det ofte litt ekstra, enten vafler eller egg og bacon, sier Moland.

Han understreker også at frokostmøtene er et hyggelig tiltak i en bransje der man jobber mye alene. Det sosiale aspektet ved frokostene skal ikke undervurderes.

Les også: Her ryker arbeidsplassene nå

Merker krisen

Den pågående finanskrisen har til nå gått hardest ut over bygg- og anleggsbransjen.

Norske industribedrifter som leverer til bygg- og anleggssektoren melder om mye dårligere utsikter. Det rapporterer Statistisk sentralbyrå i det såkalte Konjunkturbarometeret i dag. Det gjelder særlig trevareindustrien, men også andre som driver innen bygg og anlegg.

Mange unge menn har nå problemer med å få arbeid, melder Nav i en fersk pressemelding. De opplever spesielt en pågang fra unge menn med erfaring fra industrien og bygg og anlegg.

- Disse frokostene blir ikke en voldsomt stor utgiftspost, og vi synes absolutt det er verdt den prisen, også i nedgangstider, sier Berge i Rørleggersentralen.

Les også: Småbedriftene sliter