Spis lunsj, bli smart

Det er lunsjen som gjør deg produktiv og kreativ.

Både produktiviteten og kreativiteten går ned hvis du ikke tar en skikkelig lunsjpause. Det viser en undersøkelse gjennomført av advoktatbyrået, Peninsula, med 1.700 ansatte, melder nettstedet Icwales.co.uk.

Du ta ferie

- Det er bare å se på hvor opplagte og produktive folk er etter en ferie, sier en talsmann Alan Price i Peninsula til internettpublikasjonen.

Det viste seg at mange ansatte i firmaet ikke tok lunsjpause for å kunne gå tidligere og slik unngå rushtrafikken; og mange tok mindre enn to timer timer lunsjpauser i uken.

Nyt lunchen med god samvittighet. Illustrasjonsfoto: Per Ervland Vis mer


Tøff jobbhverdag verden rundt

Russel Lawson i the Federation of Small Businesses Wales, sier at det å gi de ansatte en frihet til å jobbe hjemmefra kan være en måte å løse tidspressproblemet:

- Man bruker en time på å komme seg hjem i rushtiden. Men hvis man drar før denne tiden, bruker man bare et kvarter. La folk dra hjem tidligere og de vil få 45 minutter ekstra til å jobbe hjemmefra - og tid til å ta seg lunsj, sier Lawson.

Coach Tony Charles mener både de ansatte selv og ledelsen har ansvaret for at folk tar regelmessige pauser - og følgelig øker produksjonen.

COACH: Livsløgn eller livsløgn?

- Følg med på hva du bruker tiden på over en uke, sier han. Og fortell ledelsen hvordan arbeidsdagen ser ut. Hvis du ikke sier noe, vil de tro at alt er i orden.

Og hos Peninsula vil de ha flere pauser:

- Arbeidsgivere bør oppfordre arbeiderne til å ta pauser for slik å øke produktiviteten og sikre at konsentrasjonen holdes oppe, sier Price.


AKTUELT