Oslos nye sjokoladefabrikk

Kraft Foods har utvidet den gamle sjokoladefabrikken til Freia i Oslo. Men det betyr ikke flere arbeidsplasser.



- Sjokolade er et lite stykke livsglede innpakket i papir, sa byrådsleder i Oslo, Erling Lae, da han i dag åpnet den nye sjokoladefabrikken til Kraft Foods.

>> BILDER fra den nye sjokkisfabrikken

Fabrikken er en sammenslåing av to fabrikker. Den "nye" fabrikken består av Freias gamle fabrikkbygg på Rodeløkka, samt en ny etasje med 1600 kvadratmeter gulvplass.

Sammenslåingen har betydd at flere ansatte har mistet jobben. Ifølge Dagens Næringsliv har 120 mennesker måttet gå som følge av blant annet sammenslåingen av fabrikker.

Adm.min. i Kraft Foods Norge, Stefan Granlund (til h.) og byrådsleder Erling Lae åpnet Kraft Foods "nye" sjokoladefabrikk fredag.Foto: Per Ervland Vis mer


Likevel er administrerende direktør i Kraft Foods Norge, Stefan Granlund, fornøyd med sammenslåingen.

- Det er noen som har mistet jobben, men jeg synes vi har vært flinke til å skaffe de aller fleste en ny arbeidsplass, sier Granlund.

Og han mener at de som nå jobber på fabrikken går en sikker framtid i møte.

- For å være ærlig har det blitt færre arbeidsplasser med den nye fabrikken, men disse arbeidsplassene er blitt sikrere, lover Granlund.

>> BILDER fra den nye sjokkisfabrikken

GLISSENT I KANTINA: Mange har måttet gå som følge av sammenslåingen av Kraft Foods-fabrikkene.
Vis mer


Produksjon ut av landet

I tillegg til å kutte arbeidsplasser, er deler av produksjonen flyttet til utlandet.

- Men det er en veldig liten del vi har flyttet ut av Norge. Det er trist når vi vet det er folk der ute som tror vi ikke produserer noen ting i Norge, sier Granlund. Han tror den nye fabrikken vil være med på å gjøre folk bevisst på at den folkeskjære sjokoladen faktisk er produsert her til lands.

Og alle norske godtemumser kan slappe helt av: Freia Melkesjokolade, Non Stop og Kvikk Lunsj vil fortsatt bli produsert på fabrikken i Oslo.

Mange tonn sjokolade

Nam nam. Foto: Per Ervland Vis mer


Den nye sjokoladefabrikken skal etter planen produsere minst 100 tonn sjokolade om dagen. Målet er å produsere opp rundt 17.000 tonn sjokolade i året.

Mesteparten av dette er norsk sjokolade, mens resten er nordisk sjokolade.

- Vi produserer mer sjokolade på Rodekløkka enn det vi selger i Norge, sier Granlund.

>> BILDER fra den nye sjokkisfabrikken

AKTUELT: