Klarer du julebordets fyllefest?

Julebordsesongen står for døren - noe som ofte betyr mye fyll og fest.

«- Norge er ikke et annerledesland, vi følger bare utviklingen som skjer ellers i Europa. »


Mange jobber i bedrifter der alkohol er blitt en helt dagligdags syssel: Vi får vin til firmafestene (som i øvrig avholdes ofte), vi har fredagsbar (der de tøffeste blir til langt på natt), vi konkurrerer med kollegene, og premien er selvsagt en god flaske årgangsvin.

Og ikke minst er det aktuelt i den perioden vi går inn i nå: Julebordsesongen.

Juling på julebordet

Drikkekultur

Takler du julebordsesongen? Foto: Per Ervland. Vis mer


I tillegg er det julegaven, avskjedsgaven, ny-på-jobb-gaven, hva-vet-jeg-gaven. Og hver gang får vi en flaske eller seks til barskapet (hvis den noen gang rekker å komme dit).

For ikke å snakke om de som jobber i utsatte bransjer - selgere i IT-bedrifter (i motsetning til kontorrotter i kommunen) må nok ganske ofte stille til kundearrangementer der det er en viss forventning om at man fester og har høyt humør...

Som en leser av DinSide skrev til oss: Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men på et visst tidspunkt blir tilgangen større enn avgangen i barskapet. Det står nå vin utover benker og bord, og når jeg ser meg om i kontorlandskapet er det mengder av vin overalt som skal brukes som gaver til forretningsforbindelser. Vi drar ikke i møter uten at vi har med oss 3-4 flasker vin, og vinbudene kommer også hyppig på besøk til oss med flasker fra våre leverandører.

Spørsmålet er: Er det greit at alkoholen får en større og større betydning i jobbsammenheng - og hvorfor er det egentlig slik?

Ikke annerledesland

Sverre M. Nesvåg, forsknignsleder på IRIS. Vis mer



- Norge er ikke et annerledesland, vi følger bare utviklingen som skjer ellers i Europa. Faktisk har alkohol blitt mer og mer bannlyst i arbeidstiden - i forhold til hvordan det var for 1-2 generasjoner siden. Fordi det stilles større krav til utførelsen av arbeidet, og sikkerhet. Men dette er bare én utviklingstrend, og andre trender går faktisk den motsatte retningen. En utvikling som vi har sett veldig sterkt de seneste ti årene, viser at det har blitt mer og mer alkohol i tilknytning til jobben. Dette fordi vi reiser mer i våre jobber, det har skjedd en internasjonalisering, vi drar på kurser, seminarer, markeringer og kick off - bedriften fremmer bruken av alkohol i relasjon til disse arrangementene, sier forskningsleder ved International Research Institute of Stavanger (IRIS), Sverre M. Nesvåg, og legger til:

- En annen utviklingstrend, som også øker alkoholforbruket, er at vi i større og større grad er i selskap med kolleger utenom jobben - en kollega er nesten en venn, og hele det sosiale livet er blitt en gråsone mellom jobb og privatliv. Det er nesten en forventning om at man skal være sosial utenom jobben, og bygge relasjoner, sier Nesvåg.

Men selv om alkoholinntaket har økt på arbeidsplassene, mener Nesvåg ikke at der er stor tradisjon for å lage rutiner for hvordan man håndterer dette.

- For gevinsten og risikoen opptrer jo samtidig. Risikoen er at det blir for mye alkohol på noen, men vi må også akseptere at det er positive gevinster ved denne utviklingen, sier han.

Fattig kultur

Hva synes du om at vin og alkohol ofte blir gitt i gave, og som premier?

- Jeg mener at det gjør oss kulturelt fattige, og at det er lite kreativt - og veldig sårbart - i forhold til å gi oss en opplevelse av fellesskap. Jeg synes at det er rart at man benytter alkohol som redskap til å bygge en mangfoldighetskultur, sier forskningslederen.

Hvordan bør arbeidsgiverne håndtere alkohol og jobb da?

- Bedriften bør lage en alkoholpolitikk, som ikke bare handler om de få som har problemer med alkohol, men om hvordan alle på jobben skal håndtere alkohol - med råd og retningslinjer for hva som er lov.

Kan man ikke si at det er litt dumt at absolutt alle skal være så utrolig forsiktige i forhold til alkohol, bare fordi noen få har problemer med det?

- Her er det ikke snakk om noen null-filosofi, og man trenger ikke å være så fordømt forsiktig, men mitt poeng er at bedriftene må ha et bevisst forhold til risikoen knyttet til alkoholens betydning i jobbsammenheng, avslutter han.

Endret arbeidsliv

Halvor Kjølstad, direktør i AKAN. Vis mer


- Jeg tror at alkohol har blitt en større og større del av arbeidslivet, fordi arbeidslivet er i endring. Det er mange flere tilstelninger, kurs, seminarer og arrangementer i regi av arbeidsplassen. Mange mener at det er helt naturlig å kombinere det med alkoholdrikking, sier direktør i Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN), Halvor Kjølstad, og legger til:

- Dette kan altså fort bli et problem, fordi noen har vanskelig ved å håndtere presset om å drikke - blant annet fordi man da oppleves som kul, interessant og dynamisk, sier han.

Hva bør arbeidsgiveren gjøre?

- Bedriften bør ta et initiativ til en rusmiddelpolitikk. Man bør ha en reflektert holdning til dette, både i forhold til hvilken mengde som er lov, og hvilken atferd som kan godtas og ikke godtas. Det er et lederansvar å lage slike kjøreregler, og også selv være gode rollemodeller for en slik politikk, sier Kjølstad.

Dere har altså ikke en "null-toleranse" til å kombinere arbeid og alkohol?

- Jo, i forhold til alkohol når det jobbes, har vi null toleranse. Men ikke i forhold til alkohol ellers, bare man har en reflektert holdning til det i bedriften, avslutter direktøren i AKAN.

Rød, gul og grøn sone

Ifølge organisasjonen Alkokutt, skjer omtrent 40 prosent av alkoholkonsumet i Norge i sammenheng med jobben.

Ifølge organisasjonen snakker man ofte om en rød, gul og en grønn sone. Den røde representerer selve utførelsen av jobben, og her er det fremdeles sterke normer. Den grønne er feiring og velfortjente fester, som julebord. Den gule sonen er situasjonene rundt jobben, alle de anledningene til å drikke som bedriften byr på, som kurs, seminar, team-building, kundemøter, lunsjer og reiser. Og de blir det stadig flere av.

Ifølge Alkokutt bør derfor ansvarsfulle bedriftsleder følge disse rådene:

  • 1. Stå klart fram med bedriftens holdning til alkohol i den røde sonen.
  • 2. Still strenge krav til en kritisk gjennomgang av alkoholvanene i den gule sonen
  • 3. Vær tydelig på hva som er ok i den grønne sonen.

Hva mener du om kjøreregler knyttet til alkohol på jobben - et gode, et nødvendig onde, eller bare et onde? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor...

Denne artikkelen er tidligere publisert på DinSide.

Mer jobbstoff: