Gourmetkokk

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Drøm: Trendy variasjon. Aldri har vel mat vært mer trendy enn nå. Hippe restauranter popper opp som tidsriktige paddehatter overalt.

Adrenalin

Få kokker har millionlønn. Det får kun de mest kjente kjendiskokkene, og de som etablerer en egen suksessrik restaurant/-kjede. Gir du ut en kokebok som slår an, kan kronene rulle inn raskt.

Som kokk jobber du i skjæringspunktet mellom å glede folk og imøtekomme kravene fra blaserte gjester. Stressnivået er ofte høyt.

Gourmetkokkene holder et skyhøyt nivå. Ikke alle kan være like flinke som Trond Moi, Lars Barmen og gjengen.

Noe med mat

Vil du likevel lage mat, kan du jobbe i en kafé, kantine eller (o skrekk og gru, sa kokken) i et gatekjøkken.

Andre nøyer seg med å selge mat, for eksempel i en grønnsakshandel eller dagligvareforretning. De tjener ikke så mye penger, om de da ikke er Rimi-Hagen eller Odd Reitan.

Du kan også servere mat og/eller drikke. Stillingene er da servitør, kelner og barista.

Som bonde, fisker og slakter jobber du også i ytterste konsekvens med mat.

Også her kan du skrive om det. Matjournalistene er det få av, men mange mediebedrifter har vin- og restaurantanmeldere.