10 gylne regler for forretningslunsjen

Hvordan oppfører man seg på en forretningslunsj?

Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig. Men det er det. Nå finnes det til og med en bok - ja, du leste helt riktig - en HEL bok, om hvordan man takler forretningslunsjen.

Det er den amerikanske forfatteren Robin Jay, som har skrevet boken: The Art of the Business Lunch.

Lett å jukse med jobbmobilen

Ti råd

I boken kan man blant annet utlede følgende ti tips til en suksessfull forretningslunsj:

1. Snakk aldri med mat i munnen. (Den kunne de fleste barnehagebarn ha lært oss!)

2. Tre martinier er ingen god ide.

The art of businesslunch, av Robin Jay. Faksimile fra www.robinjay.com. Vis mer


3. Sosialt samvær er ikke det primære formålet.

4. Avtal ikke å treffes på restauranten, hvis ikke dere kjenner hverandre i forveien. Hent i stedet partneren på vedkommendes arbeidsplass.

5. Kjeft aldri på kelneren.

6. Snakk ikke dårlig om konkurrenten.

7. Unngå pinlig taushet. Forbered emner til "småsnakk".

8. Gå aldri til lunsj uten å ha satt deg inn i motpartens bakgrunn og forretningsområde.

9. Husk brillene! Be aldri gjesten om å lese regningen for deg.

10. Tenk grundig over valg av restaurant.

Han ble headhuntet

Kilde: www.business.dk og www.robinjay.com.

Mer jobbstoff: