Min kone lurer på om man må ha resept for å få tabeletter som utsetter menstrasjon?

Stilt av
Vi skal på ferie, og min kone har lyst til å utsette menstrasjonen litt. Noen som vet noe om dette?
Skriv et svar til spørsmålet...
4 svar

svarte:

Ja, man må ha resept for dette, men bruker hun p-pillen fra før, kan det gjøres slik:

Utsettelse av menstruasjon
Du kan utsette menstruasjonen ved å bruke p-pillene litt annerledes. Hvilke piller du skal ta, og hvilke du skal hoppe over, varierer mellom de ulike merkene.
P-piller som er såkalt monofasiske, det vil si at det er samme hormonmengde i alle tablettene, er de som er enklest og mest økonomisk å bruke til å utsette menstruasjon med. Det eneste du behøver å gjøre er å hoppe over den pillefrie uken og fortsette på neste brett. Dersom du bruker brett med 28 piller, er de siste 7 pillene på brettet sukkerpiller og det er dem du skal hoppe over.

Eksempler på monofasiske p-piller er Yasmin, Mikrogynon, Marvelon og Loette. Diane, som først og fremst brukes av kvinner som er plaget av akne, blir kalt antiandrogene p-piller. Disse brukes på samme måte som de monofasiske p-pillene når du skal utsette menstruasjon.

Trefase p-piller
I trefase p-piller varierer hormonmengden i pillene på brettet, og det er forskjellige piller (med ulike farger) på brettene. Eksempler på trefase p-piller er Trinordiol, Trionetta og Synfase. Bruker du Synfase til menstruasjonsutsettelse, skal du bare ta de hvite pillene på brettene. Dette betyr at du istedenfor å ta en pillefri uke eller en uke med sukkertabletter (gjelder de siste 7 pillene i pakninger med 28 piller), så begynner du rett på de hvite pillene på neste brett.
Bruker du Trinordiol eller Trionetta skal du bare ta de gule pillene. Altså hopp over den pillefrie uken eller de siste hvite sukkerpillene, og begynn rett på de gule pillene på neste brett. Resten av pillene på brettet, altså de pillene som ikke blir brukt, kaster du.

Hvis hun ikke bruker p-pillen fra før, gjøres det på denne måten:

For deg som ikke bruker p-piller
Dersom du ikke bruker p-piller fra før, men vet i god tid at du ønsker å utsette menstruasjon, kan du for eksempel begynne å bruke monofasiske p-piller en til to måneder før du ønsker å utsette menstruasjon. Disse bruker du som beskrevet over, og du slutter når du ønsker det.

Har du dårligere tid, kan du bruke minipillen Primolut-N. Denne begynner du helst å ta en uke før du vil utsette menstruasjonen. Av disse tar du en pille tre ganger daglig, og fortsetter med det frem til to dager før du ønsker å få tilbake menstruasjon. Vær klar over at noen kan få PMS-plager og dårlig humør av slik behandling.
Obs:
Om du ikke bruker p-piller fra før, må du selvsagt diskutere med legen hvilket merke du bør bruke.
Lykke til med ferien ;)

svarte:

Her må du få resept fra lege.Les mer om dette på Linken .
doktoronline.no/qa/forum/12/qa2206674.html


God ferie

svarte:

Det er ikke noe problem å utsette menstruasjon når du går på p-piller. Måten dette kan gjøres på avhenger av hvilke p-piller du bruker. Mange eksperter mener det er ufarlig å utsette blødningen over lang tid. På apoteket anbefaler vi at utsettelsen ikke varer mer en 10 dager om gangen uten at du har snakket med legen.
Fremgangsmåtene er litt forskjellige, avhengig av hvilken p-pilletype du bruker - om tablettene er like (monofase) eller om tablettene på brettet varierer med hormonvariasjoner (flerfase). Det avhenger også om brettet har 21 eller 28 tabletter.
kk.no/316259/slik-utsetter-du-mensen

svarte:

Ja, det må man dersom man ikke utsetter med p-piller. Jeg har fått det to ganger, men jeg husker ikke hva pillene heter (men det vet sikkert legen). For meg fungerte det veldig fint den ene gangen, men den andre gangen slurvet jeg litt med en pille eller to, og da var det ingen vei tilbake. Man må altså være veldig rutinert når man tar dem. Om jeg husker rett måtte man begynne på dem et par dager før menstrasjonen, men det var toppen en uke.
Skriv et svar til spørsmålet...