Hvordan måle riktig BH-størrelse?

Stilt av >
Skriv et svar til spørsmålet...
7 svar

svarte:

1. Legg målebåndet stramt rundt kroppen, rett under brystene.

2. Deretter legger du målebåndet rundt kroppen igjen, men denne gangen der bysten er størst. Mål med en bh på, helst en som er polstret. Dette målet har en tendens til å bli for lite, derfor er det viktig at du ikke strammer, men legger målebåndet løst rundt. Den omkretsen du leser av nå, bestemmer hvilken skålstørrelse (cup) bh-en din skal ha.

3. Legg inn målene dine her: http://www.underverker.no/pJbS2h.ips

NB! Hvis brystene velter over bh-kanten, er skålen for liten. Hvis skålen isteden sitter løst eller bretter seg, er bh for stor eller du har gal type skåler til dine bryst. Bh-båndet rundt ryggen skal gå vannrett over ryggen. Hvis båndet kryper oppover ryggen, er omkretsen for stor eller skulderstroppene for korte. Hvis bh’en isteden kryper oppover foran, er skålen for liten.

svarte:

BH størrelsen består av to mål som sammen utgjør ditt individuelle behov. Kvinner flest bruker feil størrelse BH, så dette er nok et problem for mange (kanskje uten at de vet det ...)... Fint undertøy gir god holdning og lar klærne falle fint = viktig for oss :-)

1. Vidde: Måle med målband stramt rundt brystkassen like under brystene. Dette vil gi deg et centimetermål. Vanligvis mellom 70 - 90 cm. Dersom du kjøper BH fra utlandet kan du overføre centimetermålet til tommer, noe som vil gi en størrelse fra 32 - 38 i stedet. Franske størrelser igjen er annerledes, og disse kan regnes ut etter andre prinsipper. Tenk på at en BH ofte har hekter i tre vidder bak på ryggen. Når du kjøper en ny BH skal den passe på det ytterste hekteparet. Dette er fordi elastikken i BH-en vil slakkes etter bruk, og du vil kunne stramme den ditto inn. BH-en skal ligge vannrett rundt brystkassen. Dersom den vandrer opp på ryggen, er den for vid! Den skal ikke vandre opp på ryggen i det hele tatt i løpet av dagen, men sitte godt. Dersom den lager svære bulker i huden bakpå ryggen, er den for trang! Dersom du har en "fet" rygg, er det mulig å se etter BH-er med litt bredt båndt som legger seg jevnere. I britiske butikker (figleaves.com) finnes det Bh-er som spesielt er laget for "fete" rygger. BHen skal som sagt sitte fast og godt. Når du har funnet denne størrelsen er det ganske gjengs for de aller fleste BH-merker. Du kan holde deg til den.

Større utfordring er BH-cup:

2. Cup-størrelse: Det beste er å prøve en BH direkte fordi cup-er kan variere svært fra merke til merke og særlig avhengig av hvilken type BH det er snakk om. En balcony-BH vil ha et annerledes rom for brystet enn en halterneck-BH. En bøyleBH vil være annerledes enn en BH uten bøyler - også innen samme merke.

Når du prøver BH skal du være oppmerksom på følgende: Tenk på at brystvevet egentlig starter litt under armen og følger brystkassen litt oppover mot skulderen foran. BH-en skal romme det hele. Når du tar Bh-en på: bøy deg godt forover og "hent" brystet fram slik at det hele hviler i cup-en. Reis deg opp.
- dersom brystvev "velter" utover cup-en, er den for liten. Prøv en større str. Det skal være jevnt mellom hud og BH.
- dersom det oppstår en "luke" mellom BH-stroppa foran og huden, er Bh-cupen for stor. Prøv en mindre str.
- Som regel vil en større cup gi bedre plass for brystvevet som ligger "under" armen mot skulderen. Dersom det blir en hudbulk under armen/over BH-en, prøv en større str.

Lykke til.

svarte:

85 % av kvinner bruker feil bh-størrelse. Da er dette en ypperlig video som forklarer det hele på profesjonelt vis:

svarte:

Jeg anbefaler deg å gå til en profesjonell undertøy butikk som Change. Ikke stole på noe av målinger på nett. Jeg målte 10 ganger og fikk svar at jeg må bruke 36C eller 36D, men når jeg prøvde 36D halv parten av puppene mine var helt ute! Jeg er faktisk 34G og føler meg kamfortabel i 34G.

svarte:

her var det mange gode svar, jeg er ikke så flink i sånnt. Men på en nettside fant jeg en gang en god metode. Altså får å finne cup størelsen (AA, A, B, C osv.) måler du rundt brystene hvor de er størst, og under. Så finner du forskjellen. Jeg husker ikke helt hvilken som var vilken, men tro 12 eller 14 B, men det finner du på nettet. Får og finne det andr tallet, måler du bare hvor bred du er rundt brystet under brystene, og runder ned til nærmeste størelse ;)

svarte:Dette er til alle der ute som kjøper feil størrelse på bh`er, og ikke får hjelp noe sted fordi damene å Lindex og H&M rett og slett ikke har kunnskap nok!!!...også litt til dere menn om dere skulle forvirre dere inn hit og lese dette, for noe mer patetisk enn å gå i butikken og si du skal ha en bh til kjæresten/kona di som har størrelse håndfull finnes ikke!!! (Har mange gode slike på lager men det får jeg ta en annen gang)
Hvordan finne riktig størrelse:
Man må ha målebånd for hånden og ta to mål:
MÅL1. Det ene er rett under bysten. Se til at målbåndet ligger beint rundt ryggen MÅL2. Det andre er rett over bysten...over brystvortene.

Sånn er størrelsesmenyen videre:
Mål 1 Mål2
A-cup B-cup C-cup D-cup
68-72cm = 70cm 82-84cm 84-86cm 86-88cm 88-90cm
73-77cm = 75cm 87-89cm 89-91cm 91-93cm 93-95cm
78-82cm = 80cm 92-94cm 94-96cm 96-98cm 98-100cm
83-87cm = 85cm 97-99cm 99-101cm 101-103cm 103-105cm

Dette er alt du trenger men vær obs på at det finnes utrolig mange ulike modeller bh`er. Du må prøve til du finner en modell som passer din byste. Husk at størrelsene også er ulike fra merke til merke og produsent til produsent.
En liten oversikt over kryss-størrelser får du her. Dvs at feks en Calvin Klein bh er mindre i størrelsen rundt ryggen enn en triumph bh og da kan du bruke denne tabellen for at du skal kunne kjøpe rett cupstørrelse.

75A = 70B
80A = 75B = 70C
85A = 80B = 75C =70D
85B = 80C = 75D
85C = 80D

Lykke til!!!!

svarte:

76 På det største punktet, og 71 under brystene
Skriv et svar til spørsmålet...