hvordan gå ned 10 kg, uten å gå på noen diett - dvs kunne spise brødmat, kjøtt og grønnsaker?

Stilt av >
klarer ikke spise feks bare grønnsaker og frukt - jeg må ha i meg noe kjøtt til middagen og kornblanding e.l. til frokost - ellers blir jeg bare så sulten!!! hvordan skal jeg trene for å kunne gå ned selv om jeg spiser brød og kjøtt? helst uten at det tar månedsvis
Skriv et svar til spørsmålet...
10 svar

svarte:

Jeg er som deg, jeg må ha skikkelig mat for å fungere.
Jeg har likevel klart å gå ned mye ved å trene hyppig, kutte alt godteri og junkfood.
Noen av brødmåltidene har jeg byttet ut med grovt knekkebrød og alt brød har vært grovt.
Jeg har også spist oftere, og alltid et par timer før middag. Ved å spise et knekkebrød i 3 tiden har jeg klart å spise betydelig mindre til middag, uten å bli mer sulten.
Hele hemmeligheten med slanking er jo å forbrenne mer enn man inntar. Ved å ha en viss oversikt over kaloriinntaket samt å trene ofte er det absolutt mulig å slanke uten å sulte!
Lykke til!

svarte:

spis sunt, prøv å kutte ut junkfood og godteri, spis regelmessig, små måltider, men ofte. Tren regelmessig!!:)

svarte:

Du kan godt spise kjøtt og fisk til middag selv om du skal ned i vekt. Du kan også spise litt brød, helst så grovt som mulig. Skal du leve vegetarisk, trengs det kunnskap. Et rent vegetarisk kosthold må inneholde en del belgfrukter i tillegg til frukt og grønnsaker, belgfrukter som bønner og linser inneholder fullverdig protein. Ellers kan man være laktovegetarianer, det vil si at man nyttiggjør seg protein fra melkeprodukter (og egg) i tillegg til grøntforet.

Tallerkenmodellen kan anbefales: Halve tallerkenen fylles med grønnsaker, rå eller kokte, en fjerdedel med kjøtt eller fisk, og en fjerdedel med poteter, ris, pasta eller couscous. Bruk helst naturris og fullkornpasta. Forsyn deg bare en gang, ikke "rydd" i grytene.

En halvtimes rask gange pr. dag hjelper på, gjerne en hel time. Lykke til, jeg trenger selv å følge disse rådene.... :)

svarte:

Ordet diett betyr egentlig livsstil:) Så det du må er å endre livsstil! Du må rett og slett ta inn mindre energi enn det du forbrenner. Det betyr ikke at du er på slankekur.

Er du helt sikker på at du MÅ ha brød? Brødet lurer deg fordi det har en svært høy gi, dvs, det inneholder MYE sukker som gjør at du føler deg oppblåst og spiser mer enn du trenger.

Det beste er litt karbohydrater til frokost, i form av feks havregryn. Også prøve å heller ha fett som hovedenergi kilde. Kjøtt kan man spise hovedsaklig så mye man vil av, norge spiser altfor lite kjøtt og får dermed i seg altfor lite proteiner. Det skal mye til for å legge på seg av proteiner;) Grønnsaker er som regel vomfyll (det hjelper på metthetsfølelsen) så spis MASSE av det også..

svarte:

Man kan ikke true seg slank. Det må gjøres lystbetonet.
Følger man følgende tips helt systematisk, reagerer kroppen ved å redusere vekten.
Spis ikke stivelse / kullhydrater / karbohydrater i noen form.

Vanligvis spiser vi en blanding av fett / proteiner / karbo. Karbo forbrennes lettest (kroppen er ikke dum), og blir derfor brukt opp først. Overskuddsmateriell som fett går derfor til lager på sidebena. Dersom man fjerner fettet i dietten kan man få samme reaksjon, men det er vanskeligere, og dietten er like streng - men hvem har lyst til å leve som kanin resten av livet?
Med andre ord kos deg med proteiner og fett, og gå ned i vekt. Det er mange oppskrifter som kan brukes - ribbe for eksempel, all grillmat (uten poteter selvfølgelig) all fisk og så videre. Majones er godt for det meste. Sjekk Skaldemanns hjemmesider.

En viktig melding til sist: Sjekk kolestrolnivået med legen din før du går på en slik "kur". Dette er ikke farlig, men ha det i hodet om du ligger i overkant av det ønskede området uten å ta medisiner. Etterpå kan du faktisk bli overrakset over senket koelstrålnivå og fraværende halsbrann!

svarte:

Hei!

For å få til det du ønsker, så er det lurt å vite i grove trekk hvordan kroppens forbrenning fungerer.

Kroppen er en fin maskin. Hvis du spiser nok sammenlignet med hvor aktiv du er, så har du energi til å klare dagen, uten å bruke av kroppens energireserver.

Hvis du vil at kroppen skal forbrenne av reservene, så må du spise mindre energi en det du forbrenner.

De to måtene å gjøre det på er å enten spise mindre, og forholde seg like aktiv, eller å være mer aktiv uten å spise mer.

I din situasjon nå vil det sikkert være lurt å finne utav omtrentlig forbrenning i løpet av en dag, og prøve å skrive ned hva du spiser. På denne måten vil du kunne se hvor "problemet" ligger.

Nøyaktige mål på forbrenning er vanskelig å få, og måles best i laboratorier hvor man måler mengde O2 pustet inn, og sammenligner med CO2 pustet ut. En lettere måte å få det til i hverdagen er å kjøpe en pulsklokke som kan programmeres til din alder, vekt, høyde og kjønn, som da bruker normalverdier for å se på forbrenningen. En enda mindre nøyaktig, men enklere måte å få en omtrentlig verdi på forbrenningen er å bruke formler som man har forsket frem. Et sted å gjøre det er på www.kalorikalkulator.no

For å få oversikt over hvor mye energi du spiser, bør du kjøpe en kjøkkenvekt, og veie den maten du spiser til vanlig, og registrere alt du spiser på en dag på næringsinnhold.no Dette kan være en utfordring i starten, men med flittig bruk over en periode, så lærer man seg omtrentlig hva ting inneholder, og klarer lettere å regulere matinntaket. Hold ut.

For å gå rolig ned i vekt kan du starte med å legge deg ca 200-500kcal under forbrenningen hver dag. Hvis resultatene er veldig små, eller eventuelt veldig store, kan du justere inntaket deretter.

For å få en indikasjon på hvor lang tid det vil ta å gå ned 10kg, så kan det være lurt å se på hvor mye energi det er i et kilo kroppsfett.

Norges Idrettshøyskole skriver i et av sine kompendier:

"
Næringsstoffenes brennverdi (utenfor kroppen) kan bestemmes ved å måle varmeutviklingen under forbrenning i et kalorimeter. Det er vist at 1 gram fett frigjør 9.3 kcal, 1 gram karbohydrat 4.1 kcal og 1 gram protein 5.5 kcal. Når de samme næringsstoffene forbrennes i organismen omdannes/frigjøres det bare 4.1 kcal pr.gram protein. Derimot er verdiene for karbohydrater og fett de samme som ved forbrenning utenfor organismen.

Vi får derfor at den fysiologiske brennverdi blir:
9.3 kcal pr. gram fett
4.1 " " " karbohydrat
4.1 " " " protein
"

Dette gir da 9300kcal pr kilo kroppsfett. Et kilo kroppsvekt er sagt til å være mellom 7000-7500kcal, da man ikke klarer å utelukkende forbrenne fett når man går ned i vekt.

Norges idrettshøyskoles litteratur sier også noe om hva slags trening som anbefales for vektreduksjon:

"
Hvis målet med treningen hovedsakelig er vektreduksjon, bør arbeidsintensiteten være å høy som
mulig med tanke på å forbrenne flest mulig kalorier under og etter treningstimen. Desto høyere
oksygenopptak man har, desto flere kcal forbrukes. Dette er basert på prinsippet om at det totale
energiforbruket må være større enn energi-inntaket for å gå ned i vekt eller tape fettmasse. Desto
høyere arbeidsintensitet man har under trening, desto større vil forbrenningen være i etterkant av
timen (Exercise Post Oxygen Consumption).
"

Så anbefalingen vil være å trene hardt og tungt, gjerne store muskelgrupper som gir større forbrenning i etterkant av treningen.Så er det viktig å spise mat som inneholder relativt lite energi, slik at du forbrenner en total av kalorier som er større en andelen du får inn via kosten.

Så for å gå ned 10kg, må du klare å forbrenne ca 75000 flere kalorier enn du spiser, noe som kan gå fort hvis du er på en streng diett og spiser lite energi og trener mye, men som tar lengre tid dersom du går på en moderat diett. I ditt tilfelle vil jeg absolutt råde deg til å ta den rolige veien, da er det lettere å være mett hele dagen, og resultatet kommer til slutt uansett.

Håper svaret var til hjelp, og at du når målet ditt!

svarte:

Det meste du ramser opp her er bra kost for å gå ned i vekt. Det du må se litt på er hva slags brød du spiser. Unngå hvetebakst! Se på karbo innholdet i brødet. Spis mer pålegg og tynnere brødskiver.

Lyst å gå ned 10 kg? Ikke gå ned mer enn 500g i uka.

Bli bevist på karbohydratene! Du må ha karbohydrater, men det kan fort bli i overkant med kostholdet vi har i vesten i dag. Lær deg opp på hva karbohydrater er og hvilke matvarer de finnes i. Sukker er f.eks 100% karbohydrater(raske og usunne). Spis mer proteiner(kjøtt, kylling, fisk) div. meieriprodukter. Proteiner kan du i prinsippet spise så mye du orker av uten å legge på deg. Spis også sunt fett, veldig viktig. Du må spise fett for å forbrenne fett!

Litt oppsummering:

1.Dropp mye av karbohydratene! Brød, ris, poteter, hvetebakst, sukker

2. Spis mer mat med mye proteiner! Kjøtt, kylling, fisk. Spis også rikelig med grønnsaker og fiber

3. Husk å spis fett! Sunt fett som omega 3. rapsolje, solsikkeolje.

Og en vinner du kan kombinere spisingen med er å gå turer. Prøv å gå en tur hver dag.

PS du kan fint unne deg litt godis en dag i helgen. Belønn deg selv med litt godt. Men det betyr ikke å spise en STOR melkesjokolade og en stor pose med smågodt!


Kommentarer:

kommenterte:

som nesten ferigutdanna ernæringsfysiolog må jeg si at det er godt å se at det endelig er noen som ikke sier at man skal kutte ut karbohydratene. kutt karbohydrater i form av sukker (i søtsaker o.l.) men karbohydrater i form av stivelse må man ha. dette er drivstoffet til hjernen vår. grovt brød, fullkornspasta, naturris og upolert ris gjør underverker. poteter er strengt tatt den viktigste kilden vår til c vitamin i landet. husk at erter og linser og bønner også er supre kilder til proteiner og umettet fett. legger man opp til en kort og hurteg diett vil man sprekke før eller siden, noe annet krever en voldsom viljestyrke. vet om skremmende mange tilfeller hvor personer som er helt friske psykisk og har et sunt korppsbilde har satt seg på en av disse mirakelkurene og gått ut av dette med komplekser, angst og spiseforsyrrelser (mange er ikke klar over det selv en gang)

staten har nå lagt ut et program man kan lastened som heter MatPåData, dette er en veldig enkel og grei måte å føre kostdagbok på. de aller fleste matvarer i norge ligger inne her samt at man kan skrive inn egne oppskrifter og vips! så er det regnet ut innhold av alt næringsinnhold og inntak av både essensielle vitaminer og mineraler.

ser det veldig mye ellers her at mange gir tips fra hva de har hørt i blader o.l. kroppwn vår er mye mer innviklet enn hva de aller fleste vet om og syns det er skummelt at folk gir tips om å spise bare vegetarmat eller droppe karbohydrater. dette kan føre til mangelsykdommer ol. er det noen som fks har tenkt på fettløslige vitaminer og hva som skjer om man får i seg for mye av disse?

svarte:

Når du legger på deg er det som regel matinntaket som er for stort.

Det er en grei regel for vektreduksjon; og det er å forbruke mer enn du tilfører av kalorier.

Derfor er det lurt å angripe slanking ved å redusere matinntak OG være i mer aktivitet enn du pleier.

Nå kan det jo være vanskelig å redusere matinntaket - særlig dersom du begynner å trene mer. Økt aktivitet fører til økt forbrenning; og kroppen vil rope til deg at den må ha mer energi.

Det er her diettene gjør seg gjeldende: Dersom du kan redusere de raske karbohydratene til et så lavt nivå som du kan - erstatte dem med langsomme karbohydrater - er du på riktig vei.

Raske karbohydrater er, som du kanskje vet; produkter som inneholder hvetemel, pasta, ris, fint brød, godterier, potetgull osv

Langsomme karbohydrater er grove melsorter, grønnsaker, frukt, fullkornspasta, vill ris.

Kan jeg få anbefale boken " 10 uker - 10 kilo" av Ola Lauritzon :-)

Lykke til!

svarte:

svarte:

Det kommer an på utgangspunktet ditt, mengde, tilbehør og pålegg. Mitt råd her er at du tenker rent og magert på kjøttproduktene, grovest av kornvarer, og rikelig med grønnsaker til hvert måltid(1/2del av tallerken er bra) Husk også noe meieriprodukter for å få dekket bla kalsium.

Skriv et svar til spørsmålet...