Hvor lage epost adr

Stilt av >
Hvor lager man epost adr med andre land , feks .... hotmail.SE, IS, DK osv?
Skriv et svar til spørsmålet...
6 svar

svarte:

Vel for å summere det kort. Din emails hoveddomene er avhenging av din email leverandørs hoveddomene. Norske ISP er tilbyr .no og google, yahoo, hotmail m.fl. tilbyr .com.

Du kan kontakte eierne av en .is, .se eller lignende adresse med spørsmål om de kan hoste en email adresse for deg - eller du kan registrere eget domene under en av disse toppdomenene med en mail exchange (MX) record som peker på IP adressen til din mail server som du for eksempel kan hoste selv. Det finnes bøtter og spann av SMPT servere for de fleste operativsystem du kan forestille seg - til og med for iPhone - har jeg hørt.

For mer detaljer - kan du jo spørre om hvordan man setter opp en spesifikk løsning . ..

MVH
Geir

svarte:

Du vil bare lage en adresse med et annet TLD enn .no? Microsoft har domenenavnet "live" med masse forskjellige TLD'er, for å finne ut hvor du kan registrere eposter med disse andre TLD'ene kan du gjøre et enkelt googlesøk.

google.no/search?hl=no&q=inurl:https://signup.live.com/signup.aspx%3Fmkt%3D+site:signup.live.com+

Lykke til!

svarte:

Hvis jeg har forstått ditt spørsmål rett, så lurer du på hvordan du kan registrere en Epost-adresse f.eks. på et .se-domene, et .dk-domene, et .is.-domene, og så videre?

Dette avhenger av hvor du vil ha din Epost-adresse!

Vilkårene for å registrere et domene varierer fra land til land, så dét èr vanskelig å gi et spesifikt svar hèr.

Enklest èr nok å gå for et .com-domene dersom du kan gjøre dette!
For å gå for f.eks. et .no-domene, så må du minst være registrert hos Brønnøysund-registrene som et enkeltpersonforetak, før du kan opprette et .no-domene hos en registrar.

Husk også på, at det ikke holder med "bare" å skulle kjøpe seg et domene!
Hos registraren må du i hvert fall ha oppsett for Epost-konti, dessuten så antar jeg at du gjerne vil lage dine egne hjemmesider?

Da må du inngå en avtale om å "hoste" ditt domene et eller annet sted for å få til dette!

Kontakt meg gjerne dersom du ønsker ytterligere hjelp!

Med vennlig hilsen
Jan Guldvog

svarte:

Hmm, har aldri testet dette. Men regner med at du kan forrandre dette i kontroll panel under instillinger for region og språk...

Gjør dette og prøv og starte opp iexplorer på nytt :)

svarte:

En hotmail adresse lager du ved å gå til msn.com/defaulta.aspx og velge hotmail og så følge instruksjonene.

For å få en annen landskode regner jeg med at du må registrere deg på et utenlandsk nettsted, der har jeg lite å bidra med, dessverre.

svarte:

Hjelper nok lite å endre de innstillingene da de fleste sider tar i betraktning hvor ip-adressen din hører til da det er offentlig tilgjengelig informasjon. (eksempelvis ripe.net) Skriver jeg eksempelvis google.com i adresselinjen blir jeg automatisk videresendt til google.no siden min ip-adresse er norsk. Dette kan selvfølgelig endres ved å bruke en proxy-server. Men det er en annen historie...
Skriv et svar til spørsmålet...