Hvilke turistatraksjoner finnes det og hvilke er best..

Stilt av
i København?
Skal være der i 4 dager.
Skriv et svar til spørsmålet...
5 svar

svarte:

Hei! Ser folk har kommet med mye bra her. Jeg bor i Køben for tida. Prøver å samle noen tråder her og gi noen egne tips også, en slags oppsummering av hva jeg har tatt med folk på når de har vært på besøk her.

Punkt 1: Lei deg en sykkel med en gang. Rent-a-bike i Gothersgade (i nærheten av Nørreport, i krysset Nansensgade/Gothersgade) er billig og bra. Det er helt gull å bare sykle rundt omkring. Du kan komme deg overalt, det er helt flatt er og alle veier har et eget sykkelfelt. København er mye mer enn bare Strøget, og med en sykkel er det greit å få kommet seg litt rundt!

TURISTATTRAKSJONER:
#1: Christiania er faktisk veldig severdig, og er på sitt eget merkelige vis en oase i byen! Men Christiania er mye mer enn bare Pusher Street (det kan virke ganske shabby). Få med deg en konsert på Loppen, eller spis en deilig middag på Spiseloppen - evt lunsj på Morgenstedet. Gå en tur over brua og rundt i boligområdet i Christiania, hvor folk har bygd sine egne hus. Mange artige varianter! Det er både en flott park og veldig spennende å se. Folk er åpne og vennlige, så lenge du ikke tar bilder der - det er de ikke så glade for. Christiania er lett å nå på sykkel - kjør over brua i retning Christianshavn fra Kongens Nytorv og ta sikte mot det høye kirkespiret med en spiraltrapp. Da ligger inngangen like ved. Det går også an å ta metro til Christianshavn.
#2: Kunstmuseer: Køben har en drøss. Vil anbefale Louisiana, Statens museum for kunst og Glyptoteket. Lousiana er et nydelig museum for moderne kunst som ligger nord for byen, ca 20-30 min med tog (ta toget i retning Helsingør fra Nørreport eller Hovedbanegården, og gå av i Humlebæk). De har utstillinger som skiftes ut 2 ganger i året, noen faste utstillinger (tror jeg) og en hyggelig cafe og butikk.
Statens museum for kunst ligger på Østerbro, og her er det stort sett også moderne kunst. Glyptoteket ligger like i nærheten av Tivoli, og her er det mer "klassiske" malerier.
#3: Arkitektur: København har nettopp fått et nytt Skuespilhus, som ligger helt i enden av Nyhavn ut mot Holmen (vis-a-vis Operaen). Vel verdt en titt! Er også veldig hyggelig å sitte ute på cafeen på skuespillhuset i sola og ta en kaffe eller øl dersom været skulle tillate det! Ellers er Nasjonalbiblioteket - "Den sorte diamant" verdt en titt. Ørestad er en bydel hvor det bygges masse for tiden, her er f. eks studentbyen Tietgenkollegiet og DRs nye lokaler (DR-byen) severdig.
#4: Kulturopplevelser: Sjekk ut kultunaut.dk eller byenkalder.dk i tilfelle du vil gå på noen konserter e.l mens du er her. Musikkalenderen er også en gratis brosjyre som fins i de fleste cafeer, her er det en oversikt over alt som skjer. Noen eksempler: Copenhagen Jazzhouse, Vega (pop/rock), Mojo (blues), Pumpehuset, Loppen (mest alternativ rock)...
#5: De "selvfølgelige" turistattraksjonene kan du lett få med deg med en havnerundfart dersom været tillater det. Noen av båtene har til og med servering om bord og i sola kan dette være riktig hyggelig! Da får du sett mye av byen på kort tid, og med en guide som forteller litt om de forskjellige tingene. Båtene går fra Nyhavn.
#6: For nydelig utsikt over byen: gå opp i toppen av Rundetårn (ligger i Købmagergade, i nærheten av Strøget). Her ser du ut over hele byen! Før gikk det også an å gå opp spiraltrappa i Vor Frælsers Kirke (Christianshavn, like ved Christiania), men så vidt jeg vet er denne stengt for reparasjon nå.
#7: Tivoli åpner i april og er vel verdt pengene. Alle turister ender opp her før eller senere, og det er ikke uten grunn!
#8: Guida tur i Carlsberg bryggerier. (Turen ender selvfølgelig i baren). Ta S-toget fra Nørreport/Hovedbanegården/Vesterport til Valby.
#9: Sykle en tur rundt Søerne! Kjempefint område, og om du er fan av den legendariske tv-serien "Riget" får du også sett Rigshospitalet såvidt.

Mat og drikke:
- For danske smørrebrød - prøv Peder Oxe på Gråbrødretorv.
- Hyggelige cafeer hvor man kan ta en god lunsj: på aok.dk kan du finne hvor de ligger.
Cafe Kys, Kalaset, Laundromat Cafe, Paludan bogcafe, The Living Room (som forøvrig har byens beste kaffe), Bankeråt, Skilpadden på Gråbrødretorv. Lagkagehuset på Christianshavn har NYDELIG bakst og anbefales på det sterkeste. Det gule hus i Istedgade er også hyggelig.
- Middagen: Rizraz (Store Kannikestræde) har en deilig middelhavsbuffet til 89 kr. Halifax har byens beste burgere. For en treretters til under 200 kr, sjekk ut A Fair Cafe i Nansensgade. Sticks n sushi er en kjede som finnes mange steder i byen, men de har veldig god mat til en relativt ok pris. Ricemarket på Kultorvet har meget bra asiatisk mat.
- Gjør som danskene og gå ut og spis brunch dagen etter en tur på galeien! Luna Diner på Christianshavn (Skt. Annæ gade) anbefales på det sterkeste, det samme gjør Canteen, Kalaset, Laundromat og Plenum.

Shoppingtips: Gå på oppdagelsesferd i alle de små sidegatene på begge sider av Strøget. Det er her du finner alle de små og rare butikkene, og det er her man kommer over Funnene med stor F. H&M og Vero Moda kan man alltids handle hos i Norge. Men Urban Outfitters ligger på Strøget og kan anbefales. Man kommer vel heller ikke unna Illum og Magasin. Illums Bolighus kan anbefales for den som liker å sikle på designermøbler og -kjøkkentøy. Blågårdsgade og Elmegade på Nørrebro, Nansensgade og Værnedamsvej har også mange flotte butikker og er verdt et besøk.


Dette ble veldig langt og kaotisk ser jeg, men prøvde å slenge ned det jeg liker best ved byen. Velkommen hit!

svarte:

Det finnes mye å se i København. Du bør besøke Tivoli og København Zoo, ellers er Tyco Brahes planetarium verd å få med seg. Rosenborg slott (museum), Amalienborg og København slott er også verd et besøk.

Ta en tur innom en turistinformasjon når du kommer dit, de har sannsynligvis døgnpass som gjør at du kan reise billig med buss og metro, i tillegg til at du kommer inn på et visst antall museer o.l. pr dag.

svarte:

Det er noe for enhver å oppleve i København. Hvis du er glad i kunst bør du få med deg "Louisianna", som er et moderne kunstmuseum med mange forskjellige utstillinger hele året. Ellers finnes det utallige gallerier og utstillinger rundt om i byen.
Tivoli er kanskje et must, men da må du vente med å reise til 8. april, da åpner Tivoli for sesongen og holder åpent til 20. september.
Tussauds vokskabinett like ved kan være verdt et besøk. Det er åpent året rundt. Det er også Tycho Brahes Planetarium, som byr på spennende tredimensjonale reiser i tid og rom.
Det finnes mange ulike museer, men Nationalhistorisk museum er et stort og innholdsrikt museum, som har mye for den historiefrelste.
København Zoo, en av Europas eldste dyrehager kan kanskje også friste til et besøk. De holder åpent hele året.

svarte:

Hva liker du selv ?

Hva med Carlsberg-Besøksenter ? en rundløype helt fra begynnelsen i 1847.
Eller ta trappen opp til toppen av tårnet i " Vor Frelsers Kirke " og opplev byens beste
utsikt.
Bodier-Utstillingen hos H.C.Andersen-Slottet .
Mye åpner i april mnd .
København er en sykkel by ! Lei deg en da får du sett mye mer .

svarte:

Mye spennende å finne på i Køben. Det kommer jo helt an på dine egne preferanser, men tivoliet og Kristiania er vel noe som kan være greit å ta en titt på? Ellers anbefaler jeg å sjekke på aftenposten.no/reise og reiseplaneten.no/reiseguider/Kobenhavn/attraksjoner

Ellers er det mange, koselige restauranter, puber nattklubber, samt bra shopping i København. Dette kan vel strengt tatt ikke kalles turistattraksjoner, men viktig å nyte byen man er i, samt ta pulsen på våre hyggelige naboer. God tur!
Skriv et svar til spørsmålet...