Feriepenger - krav på forskudd?

Stilt av >
Jeg er litt usikker på akkurat dette. Jeg har hatt samme jobben i noen år, og opparbeider meg feriepenger som alle andre. Nå har jeg fått en litt sur regning i posten, og trenger noen kroner for å betale denne. Har feriepenger for hele 2008 innestående.

Har jeg krav på å få noe av dette utbetalt på forskudd? Er timebetalt...
Skriv et svar til spørsmålet...
6 svar

svarte:

Ferieloven sier at feriepenger utbetales på siste vanlige lønningsdato før ferien. Det innebærer i praksis at feriepenger opptjent i 2008 vil bli utbetalt i juni 2009.

Du har ikke krav på å få utbetalt forskudd på opptjente feriepenger nå, men i noen bedrifter får man forskudd på feriepenger om man ønsker det.

svarte:

Man har ikke krav på å få utebetalt forskudd, men man kan spørre arbeidsgiver om å få utbetalt feriepengene ved neste lønning. Som oftest er ikke dette noe problem, da dette er opparbeidede penger som du skal ha utbetalt uansett. Det eneste er at da har du ikke noe å "rutte med" den mnd du tar ut ferie. Jeg gjor selv dette ett år, og det var ikke noe problem hos min arbeidsgiver iallefall.

svarte:

Du kan be anmode arbeidsgiver om å utbetale feriepenger som et helt eller delvis forskudd av det som er opptjent i inneværende ferieår. Men husk at arbeidsgiver i så fall må foreta forskuddstrekk på feriepengeutbetalingen.

svarte:

Når du har et stabilt arbeidsforhold burde det ikke være problematisk å få utbetalt et forskudd på feriepengene nå.
Bare "vanskelige " arbeidsgivere vil avslå en høflig forespørsel om det.
Lykke til!

svarte:

Denne infoen finner du på lovdata.no i ferieloven §11.

svarte:

Du har krav på og få utbetalt feriepengene når du skal ha ferie.

Hvis du har annonsert og fått godkjennelse for og ta ferie i februar og da minimum 2 uker så kan du få deler av feriepengene utbetalt.

Du har ikke krav på og få utbetalt alle feriepengene dine før juni med mindre du tar 5 uker fri.
Skriv et svar til spørsmålet...