er d farlig med lav feber temperatur?

Stilt av >
jeg er gravid i uke 24+3. jeg føler jeg koker over og svetter som bare det, men når jeg tok feberen var den på 35,5 grader. vet man kan få feber begge veier.. jeg er normalt en varm person fryser ikke lett.. er det farlig får babyen i magen når jeg har så lav kropps temperatur? når jeg sjenner på magen er den kokvarm men jeg er kald.. men føler jeg koker over..
Skriv et svar til spørsmålet...
2 svar

svarte:

Først vil jeg bare si at det ikke går an å ha feber "begge veier" som du sier. Feber er oftest definert som en unormal økning av kroppstemeperaturen over det normale. Og det vanlige er at man sier at man har feber når kjernetemperaturen i kroppen er over 38 grader celsius.
Når det gjelder kroppstemperaturen du har målt, er den unormalt lav, og nærmest på grensen til mild hypotermi, som er det samme som nedkjøling. Mild hypotermi regnes fra en temperatur på ca 35 grader ned til ca 32 grader, før man går over til moderat hypotermi. Dette medfører bl.a. nedsatt bevisthet. Hypotermi generelt kan fort bli alvorlig, og forekommer stort sett bare i forbindelse med ulykker (trafikkulykker, drukningsulykker), og andre unormale situasjoner som f. eks. om man bader for lenge eller faller i sjøen, eller har vært lenge ute i kaldt eller dårlig vær uten gode nok klær. Jeg tror nok ikke du er hypoterm, og du bør sjekke termometeret ditt, eller eventuellt måle et annet sted i/på kroppen. Mer om hypotermi og feber kan du f.eks. finne på Wikipedia

Det jo også ganske vanlig med temperatursvingninger både "ekte" og "følte" under en graviditet på grunn av hormoner, og svingninger i disse, så jeg personlig tror ikke det er noen fare med deg eller barnet.
Men jeg forstår godt bekymringen din, og det er alltid greit å være på den sikre siden. Så jeg anbefaler deg absolutt å ta en telefon til din fastlege.

Ellers så finnes det også mange forum og tjenester på nettet som besvarer spørsmål i fb.m. graviditet enten via telefon, chat eller mail, disse er gjerne drevet av leger og/eller jørdmødre.

Her er noen:
eksperthjelp.no/index.jsp?ref=UtabData&include=utab&type=1&getTab=65&getuTab=203&expandLeftMenuTab=65

barnimagen.com

doktoronline.no

forum.snartmamma.com/index.php

lommelegen.no

Helt tilil slutt vil jeg bare ønske deg lykke til videre i gravideten og med fødselen :-)

svarte:

Jeg ville tatt en tur til fastlege eller helsestasjon eller jordmor for å forhøre meg om hva du bør gjøre.
Det finnes mange forum for gravide på nettet, som en annen her skriver, du kan jo lufte dine tanker og bekymringer der. Det er:

barnimagen.com
babyverden.no
dinside.no/350451/spis-trygt-med-barn-i-magen
morogbarn.com
babytv.no/babytv_no/sidemeny/barn_i_magen
klikk.no/foreldre/barnimagen/article583583.ece
lommelegen.no/gravid
mammanett.no/bli-gravid
og sikkert enda fler, lykke til!
Skriv et svar til spørsmålet...