Adjunkt/lærer og lønn

Stilt av >
Hva syns du en adjunkt bør tjene i gjennomsnitt?
Skriv et svar til spørsmålet...
4 svar

svarte:

En adjunkt bør ligge på rundt 400 000 etter min mening, med tanke på utdannelsen, samt hvor viktig jobb det er å lære bort til barn, samt gjøre de klare for arbeidslivet. Jeg er selv adjunkt m opprykk og har valgt bort læreryrket på grunn av for dårlig lønn i forhold til utdannelse og det store ansvaret selve jobben innebærer.

svarte:

Lærer med godkjent videreutdanning på master ,eller hovedfag tjener cirka 390,000,-
i dag.
kilde : jobbfeber.no

svarte:

En adjunkt er en person med fire års høyskoleutdanning; h*n bør ligge på minst 400 000,- synes jeg.

Det kan hende det BURDE ha vært mer, når en sammenligner hva andre, med langt lavere utdanning tjener, men jeg tror det er urealistisk å tenke på lønnsløft som opp til 500 000,- for eksempel.

En helsefagarbeider, elektriker, snekker, mekaniker som har fagbrev (= 2 år i skole etter grunnskolen + 2 år i lære) ligger på samme nivå - eller høyere slik det er i dag. Det gir en høy livslønn, fordi de har gratis skolegang, mens adjunkten gjerne har studielån å betale på i 20 år.

svarte:

Ingen bør ha mer enn 400 tusen kroner i lønn og da mener jeg en lærer ikke bør ha mer enn 300tusen. En adjunkt noe mer.
Om en sammenligner med uføre/alders-trygden i Norge, bør også lønningene ligge i forhold til dem. En kan si at dette er en trygd og ikke lønn, men det er ikke alle som har/får den muligheten å ha et arbeid å gå til. Så at noen skal leve for 120 tusen og andre for 400 tusen er ikke noe å rope hurra for, i denne tiden da alt skal vere så likestilt.
Jeg mener kanskje ikke at pensjonene skal vere like høye som lønninger, men her er mye å gå på for å nerme seg de laveste lønningene.
Husk at det er ikke bare "slasker" som mottar pensjon, noe en kan få inntrykk av til tider.
Skriv et svar til spørsmålet...