Ubesvarte spørsmål

hvordan skal man gjøre det ?


0 følgere
Stilt av
Jeg vet at John Brugott er faren, men hvem spiller de andre i familien? Kunne tenke meg en komplett liste, med samtlige navn både på karakterer og skuespillere! Har Googla meg ihjæl, men finner bare teknisk info om hvem som har jobbet med reklamefilmene, altså navn på regisør, kamerafolk og stab, IKKE noe noe sted om skuespillere o.s.v!
1 følger
Stilt av

Siste aktive spørsmål

Hei. Jeg sitter og grubler her. Hvordan regner man egentlig ut timer og minutter?
Si for eksempel: Hvor mange lønnstimer er det fra kl 12:10 - 16:27 for eksempel? Er det noen formel på dette?
0 følgere
Stilt av
hvordan skal man gjøre det ?


0 følgere
Stilt av
0 følgere
Stilt av
En togbillett kan variere i pris mellom kr 249,- og 937,- avhengig av når du bestiller billetten. Konsekvensen er blant annet at jeg flere ganger har kjøpt billetter tidlig for å spare penger, men endt med å ikke bruke billetten fordi jeg måtte forandre planene. Prisforskjellen er ekstrem - den billige billetten koster nesten bare en tredjedel av den dyre. Når det nærmer seg avreise stiger alle priser til full pris. Denne prispolitikken er sikkert bra for noen som kan planlegge lenge i forveien, men den betyr ganske mye stress. Du stresser med å rekke å kjøpe billig billett og du blir stresset når du ser at du ikke var ute i tide og blir nødt til å kjøpe dyr billett. NSB har monopol på skinnene, så hva er poenget? Uten prisdiffensieringen ville fullpris nødvendigvis ha vært lavere enn den er i dag. Er forklaringen redsel for konkurransen fra bil og buss? Er dette en ordning folk vil ha - eller er det bare NSB som synes at dette fungerer bra?

1 følger
Stilt av
I vinter vedtok byrådet i Oslo dieselforbud og/eller datokjøring som kan iverksettes på dager med høy luftforurensning. Ikke spesielt populært, men vi får anta at de vet hva de gjør. Samtidig er det suverent bedre kjøreøkonomi å ha dieselbil. I sommer har literprisen tidvis ikke bare sunket under kr 10,- men er også hele tiden omkring kr 1,70 lavere enn bensinprisen. Da kommer folk til å fortsette å kjøre diesel så lenge de kan. Folk tenker dessverre ikke på miljøet, de tenker på seg selv. Men hvis dieselprisen skulle ksprette over bensinprisen begynner folk å tenke seg om. Blir den for eksempel kr 1,70 høyere enn bensin, ja da begynner folk å vurdere å heller kjøpe bensinbil eller elbil. Hvorfor fremmer ikke regjeringen forslag om å øke dieselavgiften solid for å stimulere folk til å kvitte seg med slike biler? En literpris på et par-tre kroner mer enn bensin, og vipps så kvitter Ola seg med dieselbilen sin. Og bare til slutt - dette er ikke invitasjon til å klage på høye drivstoffpriser, det er spørsmål om miljø- og avgiftspolitikk. 

1 følger
Stilt av