SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal. 
SJOKOLADEMUFFINS: Rykende fersk og varm sjokolademuffins med appelsinsmak, stekt på bålet, er ikke feil når man er tur. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer

Lage muffins på bål i appelsinskall

Når man har lyst på litt ekstra bålkos ...

... så lager man rett og slett muffins på bålet!

Når man er på tur i skogen, og er ferdig med pølsegrillingen, er det ikke akkurat uvanlig at behovet for noe søtt melder seg.

Derfor vil vi på alle måter anbefale deg å teste ut denne muffinsvarianten - på bålet.

Ta en titt på fremgangsmåten her:

#1: Fiks muffinsrøren

Det vil lønne seg å lage muffinsrøren før du drar hjemmefra. Så her står du selvfølgelig helt fritt til å velge den røren du vil - om det så er ferdigrøre fra Toro.

Vi valgte denne gang å lage sjokolademuffins-røre, som vi fylte i en mattermos for at den skulle holde seg god så lenge som mulig. Mattermosen var i tillegg veldig praktisk da vi helte røra i appelsinskallene.

Har du ikke mattermos, kan du fint helle røra i en boks, eller i en flaske med vid tut. Bare pass på at beholderen kan lukkes godt igjen - så det ikke blir søl i tursekken din.

#2: Tenn bål

Det er viktig at du bålet du lager ikke er for lite eller avgir for lite varme. Det er også en fordel hvis du kan legge noen steiner i bålet hvor du kan plassere muffinspakkene.

Synes du det er vanskelig å tenne bål? Vi har testet flere hjelpemidler for å få fyr på bålet. Blant annet denne tennpastaen på tube, som lover å få fyr på selv fuktig ved.

#3: Gjør klar appelsinformene

Du kan velge om du vil forberede appelsinskallet hjemme eller ute på tur. Tar du med deg en presse, kan du få helt fersk appelsinjuice på tur - hvis du velger å gjøre det i skogen.

Huskeliste hvis du vil lage det i skogen: Skarp kniv, alluminiumsfolie, skje/juicepresse, skjeer til å spise med og eventuelt noe å skjære på hvis du ikke vil bruke en stubbe eller lignende.

ENKELT: Å lage sjokolade- og appelsinmuffins i skogen, er både enkelt og godt. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer

Fremgangsmåten er enkel:

  • Del appelsinen i to med en kniv.
  • Fjern innholdet (for eksempel med en skje eller en juicepresse).
  • Fyll halvdelene med muffinsrøren.
  • Putt sjokoladebiter på toppen hvis du ønsker det.
  • Pakk appelsinene inn i et dobbelt lag med alluminiumsfolie.

#4: Stek muffinsene på bålet

Her gjelder det å føle seg litt frem, men ikke legg muffinsene på bålet før flammene har lagt seg litt.

Da vi stekte muffinsene tok det omtrent 12 minutter.

STEINER: Har du mulighet til å støtte opp muffinspakkene på steiner, vil det være en fordel. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Sjekk underveis hvordan det ligger an, og unngå at pakkene ligger over direkte flammer - da kan appelsinskallet bli brent.

Bygg gjerne opp pakkene med varme steiner i bålet hvis du har mulighet til det. Det er også viktig at pakkene ligger så rett som mulig på bålet, så ikke røren renner ut av appelsinskallet.

#5: Nyt!

Når muffinsene ser ferdige ut, er det bare å forsiktig fjerne dem fra bålet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

La gjerne muffinsen få hvile et par minutter før du spiser den.

PS: Lyst på en skikkelig god frokostmuffins med egg og bacon du kan med på tur? Da bør du sjekke ut denne.