WinAmp Cloud skal gi deg tilgang til all musikken du har lagret online.
WinAmp Cloud skal gi deg tilgang til all musikken du har lagret online.Vis mer

WinAmp i nettskyen: WinAmp Cloud

Tilgang til alt, overalt.

WinAmp var et av de aller første programmene som var i stand til å spille av MP3-filer, og ble en gedigen suksess da MP3-revolusjonen raste over internettet i Napster-dagene på slutten av 90-tallet.

Etter hvert kom det mer sofistikerte spillere på markedet, og selv om AOL gjorde det de kunne for å holde tritt med konkurrentene, ble WinAmp spilt lenger og lenger ut på sidelinjen etter hvert som årene gikk.

Les også: Soundrop samler nettmusikken

Gjenoppstår som nettjeneste

De siste årene har det vært stille rundt spilleren, og selv om det har kommet noen oppdateringer i ny og ne har de store nyhetene glimret med sitt fravær. Inntil nå.

Snart dukker nemlig WinAmp Cloud opp. Dette er en web/HTML5-utgave av spilleren som løsriver både spilleren - og musikksamlingen din fra PC-en. For, som navnet antyder, dreier alt seg om nettskyen, og musikk du måtte ha lagret i den.

Tanken er rett og slett at du skal kunne starte WinAmp Cloud fra hvilken som helst PC eller Android-enhet, og umiddelbart kunne spille musikk du har lagret på DropBox, Google Drive og andre nettlagringsløsninger. Spilleren skal fungere i Firefox, Chrome samt IE9 eller nyere.

Et lite glimt av hvordan WinAmp Cloud vil se ut. Vis mer


Den klassiske WinAmp slik vi husker den fra slutten av 90-tallet. Vis mer


Også den klassiske Windows-spilleren skal få denne nettskyfunksjonaliteten. En Mac-versjon skal også være under utvikling.

Ikke sluppet ennå

Foreløpig er WinAmp Cloud i lukket betafase, det betyr at løsningen kun er tilgjengelig via invitasjon. Denne fasen skal strekke seg i et par uker, ifølge Winamp Labs.

Dersom du er interessert i å delta i testingen, kan du sette deg på liste på cloud.winamp.com.