<strong>BEGRENSET:</strong> Nesten som å avslutte Facebook-vennskapet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BEGRENSET: Nesten som å avslutte Facebook-vennskapet. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Venner, men ikke så venner?

Facebook lar deg putte enkelte i en «begrenset»-liste.

Hvem man skal være venner med og ikke på Facebook er ikke alltid like lett å håndheve. Noen kjører en knallhard linje der de kun er venner med de få en har nær, mens andre har en langt lavere terskel, der vennelisten fort kommer opp i både hundre- og tusenvis.

Prater man med noen på fest og vedkommende sender en venneforespørsel, takker man ofte ja for å være høflig, og spør klassevenninna til datteren din, er det ikke lett å si nei.

Skjønt, det er kanskje ikke alt man vil at disse skal se.

Og kanskje er man egentlig ikke så interessert i hva vedkommende poster heller.

Bruk lister

Facebook har lenge hatt muligheten for å lage lister, slik at du kan gruppere vennene dine og velge hvem som får se hva når du poster.

Les mer: Hjelp, mamma er på Facebook!

Egen «begrenset»-liste

Det mange ikke vet, er at det allerede finnes en standardliste som Facebook kaller «begrenset». Folk du legger til i denne listen, får ikke se oppdateringene dine med mindre du har satt synligheten til «offentlig»; altså noe alle andre også kan se – også de du ikke er venner med.

Dette gjør du ved å holde muspekeren over vedkommendes navn (eller gå inn på profilsiden), så over venner-knappen og velge «Begrenset»-listen. Om den ikke finnes der, finner du den bak «Legg til i en annen liste»-valget.

Vis mer


Alternativt kan du gå inn på «mer»-valget ved siden av venner i venstremenyen og trykke på «Begrenset» for å legge til folk derfra.

Ikke interessert i andres oppdateringer?

Vil du ikke at vedkommende oppdateringer skal dukke opp i din nyhetsstrøm, kan du krysse bort «Følger»-boksen (rød sirkel på bildet over).

Vedkommende blir ikke varslet om man gjør noen av de omtalte grepene.

Dermed fremstår man fortsatt som venner på Facebook slik at man kan sende meldinger og se hverandres kommentarer under felles venners oppdateringer.

Pass på: Facebooks forsidebilder er offentlige