Vis mer

- Umulig å fakke piratene

Nytt program skjuler identiteten til fildelerne.

Myndighetene i en rekke land strammer nå grepet rundt fildelerne og nettverkene som tilgjengeliggjør piratkopierte filmer, musikk og dataprogrammer.

Trusselen om at IP-adresser skal kunne utleveres til politiet har blant annet ført til at trafikken på blant annet Pirate Bay har krympet betraktelig, blant annet i Sverige.

Les også: The Pirate Bay uten risiko

Piratene et hestehode foran

Men den som trodde at myndighetene, plate- og filmbransjen var i ferd med å vinne over hobbypiratene, må muligens ta sitt standpunkt opp til vurdering. Den som er interessert i å piratkopiere, ser nemlig alltid ut til å finne nye veier til målet.

Denne gangen handler det om å bruke bittorrent-nettverk med skjult IP-adresse, eller sagt med andre ord, skjult identitet.

- Umulig å avsløre

Ved hjelp av gratisløsningen BitBlinder går ikke trafikken direkte til bittorrent-nettsiden, men via flere noder, og all trafikk mellom disse blir kryptert. På den måten hevder utviklerne at det skal være helt umulig å avsløre hvem som laster ned hva og fra hvor.

Vis mer


BitBlinder anonymiserer ikke bare fildelingen, men også surfing generelt.

Brukere av tjenesten må imidlertid registrere seg og laste ned BitBlinder-klienten. Det er også en grense på 10 GB dataoverføring. Etter dette vil brukerens PC fungere som en node (med tilhørende konstant ut/inn-trafikk) dersom hun ønsker å bruke tjenesten videre.

Gratis fildeling fra Microsoft